• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Όνειρο» να μείνει ο Zarco!
Δέλεαρ η συμφωνία KTM-Tech3 για τον Γάλλο;
Νέα 07/03/2018 - 11:57

Ένα δυνατό όνομα στη μεγάλη κατηγορία αποτελεί - αναμφίβολα πια - ο Johann Zarco, ο αναβάτης της Monster Tech3.

 

Ο Γάλλος έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για την Yamaha ώστε να του δώσει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα φέτος.

 

Όσο κι αν η Μ1 του Zarco είναι πολύ κοντά σε αυτή των Rossi-Vinales, υπολείπεται σ’ ένα βασικό τομέα: αυτόν του νέου κινητήρα που διαθέτουν μόνο οι εργοστασιακοί.

 

Ο Γάλλος έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την Monster Tech3 και μετά θα συζητήσει για το μέλλον του.

 

Πολλές φορές έχει παραδεχτεί ότι αυτό που θέλει είναι να γίνει εργοστασιακός αναβάτης από το 2019 κι έπειτα.

 

Μέχρι πρότινος αυτό δεν ήταν εφικτό στην Tech3, όμως με βάση τη νέα συμφωνία της ομάδας με την ΚΤΜ από το 2019, τα δεδομένα αλλάζουν!

 

O Poncharal θέλει να κρατήσει τον Γάλλο - θα ήταν «όνειρο» όπως λέει χαρακτηριστικά - και πλέον με τη νέα συμφωνία δεν χάνει τις ελπίδες του.

 

Άλλωστε το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει θέση στα τρία κυρίαρχα εργοστάσια κι έτσι η παραμονή του Zarco - με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα - στην Tech3 δεν αποτελεί ουτοπία.

 

Ο Γάλλος νοιώθει σαν στο σπίτι του στην Tech3, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Poncharal κι έχει δίπλα του έναν εξαιρετικό αρχιμηχανικό, τον Guy Coulon.

 

«Το έλεγα πολλές φορές από πέρυσι: αν δεν πάρει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα το ’19 ο Johann, τότε κάτι δεν πάει καλά στο χώρο μας», σχολιάζει ο Poncharal.

 

«Μετά τις περσινές του εμφανίσεις το αξίζει και το μόνο που του λείπει για να παλέψει μια μέρα για τον Τίτλο είναι μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα».

 

«Είναι βέβαιο πλέον ότι αυτό δεν θα συμβεί με την Yamaha. Ακόμα κι αν δεν έχουμε ακόμα επίσημη ανακοίνωση, ο Johann ξέρει ότι ο Valentino θα μείνει κι άλλο».

 

«Έτσι κοιτάζει όλες τις προτάσεις που έχει για το ’19».

 

«Για εμάς θα ήταν όνειρο να τον κρατήσουμε και πλέον δεν είναι ακατόρθωτο. Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο κι εύχομαι να πραγματοποιηθεί».

Επόμενο άρθρο »

Η Michelin σταματάει την εξέλιξη

« Προηγούμενο άρθρο

Κάπου ανάμεσα σε 10ος και 15ος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα