• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Ο Marquez τη νίκη
Κι εγώ το βάθρο!
Νέα 20/02/2018 - 11:54

Το τεστ της Ταϊλάνδης ολοκληρώθηκε νωρίς για τον Johann Zarco, ο οποίος έφυγε από την πίστα στο μεσημεριανό διάλειμμα.

 

Μέχρι τότε είχε καταφέρει να γίνει ο δεύτερος αναβάτης που έκανε χρόνο στο 1:29 και να έχει την πρώτη θέση στη λίστα με τα συνδυασμένα αποτελέσματα.

 

Μόνο στα τελευταία τέσσερα λεπτά, όταν ο Dani Pedrosa ολοκλήρωσε τον ταχύτερό του γύρο, ο Γάλλος της Monster Tech3 έχασε την πρώτη θέση.

 

«Θετική ημέρα. Χτες το καλύτερο που μπορούσαμε ήταν 1:30.3, ενώ σήμερα κατεβάσαμε πέντε δέκατα το χρόνο μας. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώσαμε την Μ1».

 

Ο Zarco έκανε τον καλό του χρόνο χρησιμοποιώντας το μαλακό πίσω ελαστικό, αν και στον Αγώνα του Οκτωβρίου οι οδηγοί θα έχουν πιο σκληρές γόμες.

 

«Θέλαμε να παίξουμε με το μαλακό, παρά το ότι δεν θα το έχουμε τον Οκτώβριο. Πιέζοντας έτσι τη μοτοσυκλέτα, παίρνεις πληροφόρηση».

 

«Έτσι, αυτό θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε όντας σε ένα καλό επίπεδο ήδη από το Qatar».

 

Αμέσως όμως έσπευσε να υπογραμμίσει τη διαφορά ανάμεσα στον ένα γρήγορο γύρο και στη διάρκεια Αγώνα, εκεί που ο Marquez υπερείχε των άλλων.

 

«Ο χρόνος κι ο αγώνας είναι διαφορετικά πράγματα. Με τα φθαρμένα ελαστικά ήμουν καλός, αλλά να είσαι εκεί για 26 γύρους... να παλεύεις... δεν το έκανα κι αυτό είναι που αλλάζει πολλά».

 

«Πάντως θα με έβλεπα κοντά στο βάθρο ή πάνω στο βάθρο. Για τη νίκη θα έβλεπα τον Marquez... ήταν πιο γρήγορος από εμένα σε κάθε γύρο».

 

Όπως και πέρυσι, έτσι και τώρα ο Zarco δεν απέφυγε τη σύγκριση του ίδιου και των εργοστασιακών αναβατών.

 

«Δεν ξέρω... ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του. Εγώ είμαι στη δεύτερη σεζόν μου στη μεγάλη κατηγορία κι απλά εξακολουθώ να χαμογελώ. Το διασκεδάζω κι αυτό είναι που μετράει».

 

Το στυλ οδήγησής του μοιάζει πολύ με αυτό του Jorge Lorenzo, κάτι που είχε διακρίνει και ο Herve Poncharal απ’ όταν ο Γάλλος αγωνιζόταν στην Moto2.

 

«Αυτός είναι ο τρόπος να είσαι γρήγορος με την Yamaha, είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό και ο Lorenzo ήταν πολύ γρήγορος».

 

«Θεωρώ ότι ήταν αυτός που οδηγούσε σχεδόν τέλεια τη μοτοσυκλέτα κι έτσι αυτό είναι που προσπαθώ να καταλάβω».

Επόμενο άρθρο »

Δυσκολίες για Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία SBK Test: Ημέρα 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα