• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 πιο κοντά στη MotoGP
Οι μοτοσυκλέτες θα έχουν ride by wire
Νέα 13/02/2018 - 12:54

Ο στόχος της Dorna, όσον αφορά στη Moto2, είναι σαφής και ξεκάθαρος: να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και θελκτική ως προϊόν.

 

Επομένως έχουν ξεκινήσει τα βήματα που, όπως πιστεύει ο διοργανωτής, θα οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του σκοπού.

 

Μια από τις επικείμενες αλλαγές, που θα ισχύσει από το 2019, είναι η αύξηση στη χωρητικότητα των κινητήρων της κατηγορίας.

 

Όπως είναι γνωστό, φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που η μεσαία κατηγορία θα έχει το μοτέρ των 600cc της Honda. Από τη νέα σεζόν θα κάνει ντεμπούτο ο 765cc της Triumph.

 

Το επόμενο πλάνο είναι να έχουν οι μοτοσυκλέτες το σύστημα ride by wire, που θα φέρει την κατηγορία ακόμα πιο κοντά στα δεδομένα της κορυφαίας.

 

Ο Corrado Cecchinelli, επικεφαλής του Τμήματος Τεχνολογίας του MotoGP, εξηγεί:

 

«Πολλοί πιστεύουν ότι καθώς ανεβαίνουμε κατηγορία, υπάρχει και περισσότερη τεχνολογία. Δεν είναι έτσι όμως».

 

«Η Moto3 είναι πιο τεχνολογικά προηγμένη από την Moto2, που ιδρύθηκε για να υπάρχει μια κατηγορία με ελεγχόμενο κόστος, που να προσελκύει ομάδες που δεν χρειάζεται να ξοδέψουν μια περιουσία για να είναι στους Αγώνες».

 

«Όμως πλέον και η Moto2 χρειάζεται αναβάθμιση τεχνολογίας. Ο κινητήρας θα είναι μόνο ένα και η επιλογή του πλαισίου θα γίνεται ελεύθερα από τις ομάδες».

 

«Ωστόσο στο κινητήρα θα υπάρξει πρόοδος και θα έχουμε την εισαγωγή του συστήματος ride by wire. Το κόστος όμως δεν θ’ αυξηθεί, μόνο το τεχνολογικό υπόβαθρο».

 

«Έτσι η Moto2 θα είναι πιο προηγμένη τεχνολογικά, σε σχέση με την Moto3 και θα ενισχυθεί η πεποίθηση ότι αυξάνεται η τεχνολογία όσο ανεβαίνεις κατηγορία».

Επόμενο άρθρο »

Κρατά μικρό καλάθι ο Morbidelli

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Jerez Test Ημ. 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα