• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σοκ! O Folger εκτός για το ’18!
Δεν θα αγωνιστεί καθόλου φέτος
Νέα 17/01/2018 - 20:48

Μια είδηση-σοκ κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Jonas Folger, ο Γερμανός αναβάτης της Monster Tech3 δεν θα αγωνιστεί καθόλου φέτος.

 

Μόλις λίγες ημέρες πριν το πρώτο επίσημο τεστ για το ’18 - κι ενώ ο Poncharal ήταν βέβαιος ότι θα ήταν εκεί - ο Folger ανακοίνωσε ότι αποσύρεται προσωρινά.

 

Ο Jonas Folger ταλαιπωρείται από το 2011 με υπερβολική κόπωση, αλλά μόλις πέρυσι οι γιατροί κατάφεραν να βρουν την αιτία της κόπωσής του.

 

Ο Γερμανός έκανε καταπληκτικό αγώνα μέσα στην πατρίδα του, το Sachsenring, όταν πίεσε μέχρι τέλους για τη νίκη τον Marc Marquez.

 

Από το Motegi κι έπειτα όμως, ο Jonas αποσύρθηκε με τα ίδια συμπτώματα που αντιμετώπιζε και στο παρελθόν: υπερβολική κόπωση και εξάντληση.

 

Οι γιατροί, μετά από μια σειρά εξετάσεων, τον διέγνωσαν με το σύνδρομο Gilbert. Περισσότερα γι’ αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

«Είμαι απίστευτα λυπημένος που το λέω, αλλά δεν θ’ αγωνίζομαι στο MotoGP το 2018», ανακοίνωσε ο ίδιος ο Folger.

 

«Δεν κατάφερα να πετύχω τις βελτιώσεις που ήθελα και σ’ αυτό το στάδιο δεν πιστεύω ότι μπορώ να οδηγήσω μια μοτοσυκλέτα MotoGP στο 100%».

 

Όπως ήταν φυσικό, τα νέα ήρθαν σαν κεραυνός στο γκαράζ της Monster Tech3 και ο ιδιοκτήτης της, ο Herve Poncharal δεν μπορούσε να το πιστέψει!

 

«Δεν πίστευα όταν ο μάνατζερ του Jonas μου έλεγε στο τηλέφωνο ότι αποφάσισε να μην αγωνιστεί φέτος. Πραγματικά μου είναι δύσκολο να το πιστέψω».

 

«Είναι κάποιος τον οποίο πραγματικά πίστευα και ήμουν σίγουρος ότι μαζί θα φτάναμε σε κορυφαίο επίπεδο φέτος. Σέβομαι όμως απόλυτα την απόφασή του».

 

«Θα προσπαθήσω να βρω αντικαταστάτη, αν και είναι δύσκολο μιας και όλοι οι γρήγοροι είναι κλεισμένοι».

 

Υπάρχουν πάντως αρκετά ονόματα που θα ενδιαφερόντουσαν να οδηγήσουν για μια από τις καλύτερες δορυφορικές ομάδες του Πρωταθλήματος.

 

Μπορεί να είναι ο Michael Van der Mark από τα SBK-Motul, ή ο Stefan Bradl αλλά και οι δυο έχουν ενεργό ρόλο σε Yamaha και Honda αντίστοιχα.

 

Από την άλλη συζητείται και το όνομα του έμπειρου Sylvain Guintoli ή μπορεί η Monster Tech3 να μας εκπλήξει και να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον νεαρό οδηγό.

 

Σ’ αυτή την περίπτωση ο Xavi Vierge θα ήταν - ίσως - ιδανική επιλογή, αλλά ο Ισπανός έχει υπογράψει ήδη με την Dynavolt για το 2018 (Moto2).

 

Η ομάδα της Monster Tech3 στη μεσαία κατηγορία έχει ως οδηγούς για το 2018 τον Remy Gardner και τον νεοφερμένο Bo Bendsneyder.

Επόμενο άρθρο »

Dakar Ημέρα 11

« Προηγούμενο άρθρο

Νέος χορηγός για Pramac

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα