• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Ανακάλυψα ότι δεν έχω όρια!
Δεν σκέφτομαι τις μεταγραφές, μόνο τα τεστ
Νέα 16/01/2018 - 09:54

Χαμογελαστός και ευδιάθετος ο Andrea Dovizioso μετά τη χτεσινή παρουσίαση της Ducati, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις δημοσιογράφων που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

 

Οι διακοπές του χειμώνα πέρασαν ωραία για τον Ιταλό αναβάτη, αλλά τώρα πλησιάζει η ώρα να ξαναμπεί στις πίστες, για τα χειμερινά τεστ και αυτή τη φορά ως ένα από τα φαβορί.

 

«Δεν έχω κανένα άγχος, όπως και πέρυσι που πάλευα για τον Τίτλο. Σε όλη μου την καριέρα πάλευα για τις πρώτες θέσεις και τώρα νοιώθω ότι είμαι στη σωστή θέση».

 

Τι απαντάει σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι η περσινή του παρουσία αποτελεί μόνο μια εξαίρεση; «Δεν είναι αλήθεια... το περσινό δεν ήρθε χωρίς σκληρή προσπάθεια».

 

«Τα αποτελέσματά μας ήρθαν μετά από πολλή δουλειά. Ξέρουμε γιατί ήμασταν γρήγοροι και δεν ανησυχώ καθόλου για το αν θα τα καταφέρουμε και φέτος».

 

Οι κριτικές τον αφήνουν μάλλον αδιάφορο. «Έχω μάθει να μην αγχώνομαι για ορισμένα πράγματα. Η ζωή μου είναι φυσιολογική, την ώρα που στα αθλήματα στις μέρες μας υπάρχουν οι superstars».

 

«Δεν το αποφάσισα εγώ αυτό... αυτό που τόσα χρόνια με περιόριζε έχει γίνει τώρα η δύναμή μου και είναι ωραίο».

 

Στόχος είναι ο Τίτλος και ο Dovi εξηγεί:

 

«Σίγουρα είμαι στους διεκδικητές, αλλά ξέρω ποιοί είναι οι αντίπαλοί μου. Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο του ανταγωνισμού έχει αυξηθεί και πολλοί είναι αυτοί που μπορούν να κερδίσουν αγώνα. Παλιά δεν ήταν έτσι».

 

«Έτσι όλα γίνονται πιο περίπλοκα. Για να παλέψεις για τον Τίτλο πρέπει να είσαι σταθερά μέσα στην πρώτη 5άδα σε κάθε Αγώνα, αν όχι στο βάθρο. Πέρυσι χάσαμε τον Τίτλο γιατί σε δύσκολες για εμάς πίστες ήμασταν στην 7η ή 8η θέση. Ο Marquez δεν ήταν ποτέ εκεί».

 

Η Ducati χρειάζεται να βελτιωθεί κι άλλο και ο Dovizioso προσθέτει:

 

«Τα όριά μας είναι ξεκάθαρα και το βασικό, που μας ταλαιπωρεί χρόνια, είναι η ταχύτητά μας μέσα στις στροφές. Πέρυσι, στην ίδια παρουσίαση μιλούσαμε για Τίτλο χωρίς να έχουμε τα αποτελέσματα. Τώρα τα έχουμε, αλλά πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι».

 

Η περσινή του παρουσία ήταν το όριο αυτού που μπορεί να δώσει μέσα στις πίστες;

 

«Αν έμαθα κάτι από πέρυσι, είναι ότι κανείς δεν έχει όρια. Έκανα λάθος που το πίστευα. Τώρα ξέρω ότι όλα είναι πιθανά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίζω τον κάθε αγώνα».

 

Τι σημαίνει να κερδίζει κανείς με την Ducati;

 

«Σου δίνει κίνητρο διότι δεν είναι και πολλοί αυτοί που το έχουν καταφέρει. Είναι διαφορετικό να κερδίζεις με την Ducati. Πρώτα πρέπει να την καταλάβεις. Αρκετοί ήρθαν αποφασισμένοι κι έφυγαν στην πορεία».

 

Η φετινή χρονιά δεν θα είναι συναρπαστική μόνο μέσα στις πίστες, αλλά και εκτός αυτών με τις μεταγραφές και τα σενάρια να μας απασχολούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

«Θα είναι σημαντική χρονιά μιας και οι συνθήκες είναι κάπως ιδιαίτερες. Ο Marquez ίσως αποφασίσει να αφήσει την Honda, ο χρόνος κυλάει για τον Valentino και αργά ή γρήγορα θα σταματήσει και μετά είμαι κι εγώ που η αξία μου έχει αλλάξει».

 

«Δεν θέλω να τα σκέφτομαι όμως αυτά. Τώρα είμαι προσηλωμένος στα χειμερινά τεστ και στον πρώτο Αγώνα του Qatar. Δεν θέλω να έχω τίποτα άλλο στο μυαλό μου. Δεν έχουμε μιλήσει με την Ducati για το μέλλον, αλλά νομίζω ότι σύντομα θα το κάνουμε».

 

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στον Jorge Lorenzo και στο κατά πόσο ο Dovi τον θεωρεί απειλή φέτος για τον Τίτλο.

 

«Η σχέση μας δεν έχει αλλάξει και ο καθένας είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Ξέρω πόσο δυνατός είναι και περιμένω ότι θα είναι στη μάχη για τον Τίτλο. Αν είναι πιο ανταγωνιστικός, η κατάσταση μπορεί ν’ αλλάξει».

 

Κι ενώ ο Jorge έχει προσωπικό coach (από τον Pirro στον Debon φέτος) ο Dovi παραμένει ένας από τους ελάχιστους που δεν συμβαδίζει με αυτή την καινούργια «μόδα».

 

«Νομίζω ότι γενικεύουμε πολύ σ’ αυτό το κομμάτι. Δεν κάνουν όλοι οι βοηθοί την ίδια δουλειά. Για παράδειγμα ο Cadalora από τεχνικής σκοπιάς είναι μοναδικός και δεν μπορώ να σκεφτώ παρά μόνον έναν που θα μπορούσε να κάνει ό,τι και αυτός».

 

«Μετά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε αναβάτης είναι μοναδικός κι έχεις τις δικές του ανάγκες. Ό,τι δουλεύει για τον ένα, μπορεί να μην δουλέψει για τον άλλο».

 

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε στα ελαστικά της Michelin και στο τι περιμένει σε αυτόν τον τομέα ο Dovi από το 2018.

 

«Ελπίζω να μην χάσουν τα χαρακτηριστικά τους. Δεν είναι ότι τα ελαστικά αλλάζουν από πίστα σε πίστα, αλλά η γόμα και μπορεί να έχεις μέχρι και 5 διαφορετικές».

 

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμός στη χρήση τους και πολλοί είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο: ο αέρας, η θερμοκρασία, η μοτοσυκλέτα, το στυλ οδήγησης. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα βρίσκεις τη σωστή ισορροπία».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Θέλω να δώσω στην Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2018 Video

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα