• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ημέρα 2
Πρωτοπόρος ο Barreda!
Νέα 08/01/2018 - 10:19

Ο Joan Barreda της Honda ήταν ο πιο γρήγορος απ’ όλους τη δεύτερη ημέρα του Dakar, ανεβαίνοντας παράλληλα και στην πρώτη θέση της κατάταξης.

 

Ο Barreda κατέκτησε την 19η νίκη του σε ειδική του πιο δύσκολου Αγώνα στον κόσμο, οδηγώντας για 267χλμ χτες σε μια διαδρομή που ξεκίνησε και τελείωσε στο Pisco.

 

Ο Ισπανός της Honda πήρε γρήγορα την πρωτοπορία, αλλά στο πρώτο σημείο ελέγχου είχε μικρό προβάδισμα και σύντομα ο Van Beveren πέρασε πρώτος.

 

Για το μεγαλύτερο διάστημα της ειδικής η μάχη για την πρώτη θέση ήταν σκληρή, καθώς δεν ήταν κοντά μόνο οι δυο προαναφερθέντες αλλά και οι Quintanilla (Husqvarna), Walkner (ΚΤΜ), Caimi (Yamaha), Benavides (Honda) και Metge (Honda).

 

Όλοι οι παραπάνω είχαν μια διαφορά περίπου στο λεπτό μεταξύ τους, όταν ο Barreda κατάφερε μόλις στο προτελευταίο σημείο ελέγχου να την κάνει δυο λεπτά.

 

Εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει και να κάνει μια διαφορά στα 2 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο, τον Van Beveren που ήταν δεύτερος στην ειδική χτες και δεύτερος στην κατάταξη.

 

Ο κορυφαίος αναβάτης της ΚΤΜ ήταν ο Matthias Walkner που πήρε την τρίτη θέση, με τον Αυστριακό ν’ αφήνει πίσω του τον Metge και τον Benavides, με την Honda να έχει τρεις μοτοσυκλέτες της στην 5άδα.

 

Η Husqvarna είδε τον Pablo Quintanilla να παίρνει την έκτη θέση, την ώρα που ο πρωτοπόρος της πρώτης ημέρας, ο Sam Sunderland της KTM, έχασε πολύτιμο έδαφος.

 

Από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δυσκολευόταν και στο πρώτο σημείο ελέγχου ήταν ήδη τρία λεπτά πίσω από τους μπροστά, μια διαφορά που διπλασιάστηκε με το τέλος της ειδικής.

 

Στο τέλος πήρε την έβδομη θέση κι έπεσε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. Πίσω από τον Sunderland, στη 10άδα της ημέρας βρέθηκαν και οι De Soultrait - Caimi (Yamaha) με τον Price (ΚΤΜ).

 

Τα αποτελέσματα (πρώτοι 10) της 2ης ειδικής:

Η γενική κατάταξη μέχρι στιγμής (πρώτοι 10):

Επόμενο άρθρο »

Galbusera: Προβάδισμα Honda-Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bradl στις υπηρεσίες του HRC

Χορηγοί