• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test: Χρόνος-ρεκόρ για Dovi
Από κοντά ο Crutchlow, 4ος ο Iannone
Νέα 24/11/2017 - 14:16

Ευχαριστημένοι πρέπει να είναι στην Ducati με την δυναμική της πειραματικής μοτοσυκλέτας που έχουν στις δοκιμές της Jerez.

 

Χτες, ο Andrea Dovizioso κατάφερε να κάνει έναν εξαιρετικό χρόνο στο 1:37.663, περίπου τρία δέκατα κάτω από τον απόλυτο χρόνο πίστας!

 

Αυτός ο χρόνος είχε σημειωθεί από τον Lorenzo το 2015 με τα ελαστικά της Bridgestone, ενώ η GP18 που είχε στη διάθεσή του ο Dovi δεν έχει την τελική της μορφή.

 

Εν μέρει οι καλοί χρόνοι οφείλονται και στην άσφαλτο που είναι καινούργια από φέτος, αλλά και στο γεγονός ότι η πίστα είναι ταχύτερη το φθινόπωρο.

 

Πάντως σε αυτές τις συνθήκες κυριάρχησαν, με τον Jorge Lorenzo να είναι στην τρίτη θέση και με χρόνο στο 1:37.921, δηλαδή 11χιλ πάνω από τον απόλυτο χρόνο που έκανε με την M1.

 

Η δουλειά των εργοστασιακών τελείωσε στην Ισπανία και σήμερα τη θέση τους στην GP18 θα πάρει ο Danilo Petrucci, ο οποίος θα την οδηγήσει για πρώτη φορά.

 

Χαρούμενοι όμως είναι και στο στρατόπεδο της Honda, που βλέπουν την RC213V να είναι από νωρίς πάρα πολύ ανταγωνιστική.

 

Στα χέρια του Cal Crutchlow, η μοτοσυκλέτα του Ιάπωνα κατασκευαστή πλησίασε στα 0.155δ το χρόνο του Dovi και ήταν αυτός που πήρε τη δεύτερη θέση.

 

Τέταρτος - κι έχοντας βελτιώσει τον καλό του προχτεσινό χρόνο - ήταν ο Andrea Iannone, που έμεινε μόνο τέσσερα δέκατα πίσω με την Suzuki του.

 

Χτες στην πίστα ήταν και ο Alex Rins ο οποίος έκανε καταπληκτική δουλειά, ολοκλήρωσε 78 γύρους (όσους και ο Crutchlow) και πήρε την 6η θέση με διαφορά 3 δέκατα από τον Iannone.

 

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Iannone έκανε τον καλό του χρόνο με το μεσαίο πίσω ελαστικό και δεν έβαλε καθόλου το μαλακό.

 

Ανάμεσα στις δυο Suzuki ήταν η KTM του Pol Espargaro με διαφορά έξι δέκατα από την κορυφή. Από την άλλη, η Ducati φαίνεται ότι ταιριάζει στον Tito Rabat.

 

Ο Ισπανός έδειξε πολύ άνετος πάνω στη σέλα της και ήταν μόνο εφτά δέκατα πάνω από το χρόνο-ρεκόρ του Dovizioso.

 

Την προσαρμογή του στη νέα του μοτοσυκλέτα συνέχισε και ο Franco Morbidelli, που ήταν 11ος πίσω από τον Bradley Smith.

 

Ο Ιταλός, με τις Βραζιλιάνικες ρίζες, κατάφερε να κατεβάσει εννέα δέκατα το χρόνο του και να είναι 1.2’’ από την κορυφή κι αυτή τη φορά μπροστά από τον Nakagami.

 

Πολύ πίσω από το ρυθμό των μπροστά είναι ο Scott Redding, που πάντως δεν έχει ακόμα τη ρυθμισμένη στο ύψος του GP17. Ο Βρετανός ήταν 1.6’’ μακριά από τον Dovi.

 

Ο Alex Marquez, στη θέση του τραυματία Tom Luthi, κατάφερε να είναι πιο γρήγορος από τον Simeon που τη νέα σεζόν θ’ αγωνίζεται με Ducati στη μεγάλη κατηγορία.

 

Όσο για τους οδηγούς των SBK-Motul, οι εργοστασιακές Kawasaki που είχαν κυριαρχήσει τις προηγούμενες ημέρες έλειπαν, ενώ στην πίστα δεν μπήκε τελικά ούτε ο Davies μετά την πτώση του.

 

Έτσι, η πρώτη θέση πήγε στον Marco Melandri που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:39.495. Ο αναβάτης της Ducati ήταν ένα δέκατο πιο γρήγορος του Lowes (Yamaha).

 

Ελάχιστα πιο πίσω πήρε θέση ο Leon Camier που δείχνει να προσαρμόζεται γρήγορα στη νέα του μοτοσυκλέτα (Honda).

Επόμενο άρθρο »

Tardozzi: Χρόνος-ρεκόρ;

« Προηγούμενο άρθρο

Η πρώτη επιλογή του Marquez;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα