• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test: 1ος ο Iannone
Τρόμος για Davies, κυρίαρχες οι Kawasaki
Νέα 23/11/2017 - 12:40

Αρκετές ομάδες από MotoGP, αλλά και οδηγοί των SBK-Motul βρίσκονται στην πίστα της Jerez για ιδιωτικές δοκιμές αυτό το διάστημα.

 

Πρώτα θα σταθούμε λίγο στην Suzuki.

 

Ο κατασκευαστής είχε πάρει τελείως λάθος δρόμο με τον κινητήρα του για το 2017 και πλέον είχε ανάγκη να βρει γρήγορα τη σωστή κατεύθυνση.

 

Αυτό φαίνεται ότι κάνουν οι Iannone και Rins, καθώς ο Ιταλός είχε τον καλύτερο χρόνο την 1η ημέρα στην Jerez (1:38.280) και ήταν μόλις 31χιλ πιο αργός από την pole που είχε πάρει εκεί ο Pedrosa.

 

Αλλά και η Honda δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, με τον Crutchlow να έχει πολλή δουλειά στην Ισπανία και τρεις μοτοσυκλέτες στο γκαράζ της ομάδας του!

 

Ο Βρετανός ήταν στη δεύτερη θέση και μόλις 57χιλ πίσω από τον Iannone. Λίγο πιο πίσω, με μια μοτοσυκλέτα ελαφρώς διαφορετική απ’ αυτή της Valencia, ήταν οι δυο εργοστασιακές Ducati.

 

Ο Dovi πήρε την τρίτη θέση και ο Jorge την 4η, ενώ θα είναι στην πίστα και σήμερα αλλά την Παρασκευή θα δώσουν τη θέση τους στον Michele Pirro.

 

Στην πέμπτη θέση ήταν η KTM του Pol Espargaro και πίσω ακολουθούν οι δυο εργοστασιακές Kawasaki των SBK-Motul.

 

Οι αλλαγές των κανονισμών εκεί δεν έχουν κάποιο σημαντικό αντίκτυπο στους πράσινους, που μάλιστα έκαναν χρόνους πολύ κοντά στις μοτοσυκλέτες MotoGP.

 

Ο Sykes ήταν μπροστά από τον Rea, με διαφορά περίπου τριών δεκάτων, ενώ οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες των SBK-Motul ήταν σε αρκετή απόσταση πίσω.

 

Ο Melandri ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Sykes, την ώρα που ο ομόσταυλός του στην εργοστασιακή Ducati, ο Chaz Davies είχε μια τρομακτική πτώση.

 

Ευτυχώς ο Βρετανός άσος δεν έχει τίποτα, πέρα από ένα μικρό χτύπημα στο αριστερό του πόδι κι αρκετούς μώλωπες. Αύριο θ’ αποφασίσει αν θα μπει στην πίστα.

 

Ο Alex Lowes με την Yamaha του έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Melandri (1:39.715), ενώ Davies και Camier - ο τελευταίος με την Honda του πια - ήταν 2’’ από τον Sykes.

 

Σημαντική πρόοδος για τον νεοφερμένο στο MotoGP Franco Morbidelli, ο οποίος ήταν μόνο 1.4’’ από την κορυφή. Όμως άλλος rookie ήταν αυτός που ξεχώρισε!

 

Αναφερόμαστε στον Takaaki Nakagami, ο οποίος πάνω στην Honda της LCR κατάφερε να κάνει χρόνο μόλις 1.3’’ από τον Iannone! Ο Simeon ήταν πολύ πίσω, 2.6’’ από τον πρώτο.

 

Τέλος, σημαντική ήταν η μέρα για τον Alex Marquez που οδήγησε τη μοτοσυκλέτα του Tom Luthi, καθώς ο Ελβετός είναι τραυματίας από το GP της Μαλαισίας.

 

Ο Alex έκανε 34 γύρους, έχοντας δίπλα του στο γκαράζ τον αδερφό του Marc και είχε καλύτερο χρόνο το 1:41.750.

 

Να σημειώσουμε ότι και το 2014 είχε οδηγήσει μια MotoGP Honda, ως επιβράβευσή του για την κατάκτηση του Τίτλου, όμως τότε δεν έκανε παρά ελάχιστους γύρους.

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Πρωταθλητής πτώσεων;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi κι ο φόβος της αλλαγής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα