• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rossi κι ο φόβος της αλλαγής
Τι δίνει ζωή και τι «σκοτώνει» τον Ιταλό;
Νέα 23/11/2017 - 11:19

Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Valentino Rossi είναι οι μοτοσυκλέτες, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

 

Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο BT Sport, παραδεχόμενος ότι τον τρομάζει η ιδέα της απόσυρσής του μιας και η ζωή μετά θα ήταν περισσότερο βαρετή.

 

Κάποια στιγμή όμως, αναπόφευκτα, θα έρθει και αυτή η ώρα για τον Vale, αν και όπως φαίνεται κάτι τέτοιο θ’ αργήσει ακόμα.

 

Το άλλο μεγάλο ερωτηματικό για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα παγκοσμίως, είναι γιατί συνεχίζει και διακινδυνεύει τη ζωή του ακόμα στους αγώνες;

 

Τα έχει όλα: χρήματα, δόξα, υγεία... γιατί λοιπόν να τα ρισκάρει όλα αυτά;

 

«Αυτό που με ενεργοποιεί, που μου δίνει ζωή, είναι να οδηγώ μοτοσυκλέτες, να περνάω χρόνο με τους φίλους μου ή απλά να χαλαρώνω».

 

«Αυτό που με “σκοτώνει” είναι να κάνω κάτι που δεν μ’ αρέσει ή να είμαι κάπου που δεν θέλω».

 

Αν και πλησιάζει τα 40, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους αγώνες, ο Rossi δεν χάνει τον ενθουσιασμό αλλά και το κίνητρό του.

 

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς από το πόσο γρήγορα γύρισε μετά τον τραυματισμό του πριν το Misano, ή από τις επικές μάχες που έδωσε στην Αυστραλία με τους νεότερους αντιπάλους του.

 

«Το Phillip Island πραγματικά με αναζωογόνησε και ο μόνος αγώνας που ήταν καλύτερος ήταν αυτός στο Assen, επειδή κέρδισα!»

 

«Είναι σημαντικό να είσαι ανταγωνιστικός. Στην Αυστραλία ο αγώνας ήταν φοβερός! Αν κερδίσεις έναν τέτοιο αγώνα, τότε έχεις την ενέργεια να κάνεις άλλον ένα χρόνο».

 

Είναι και η νίκη ένα στοιχείο που κρατά ζωντανό τον Vale, ακόμα κι αν χρειάζεται να έχει συνεχείς επαφές και μάχες μέσα στον αγώνα.

 

«Πρέπει να περνάς χωρίς επαφή, αλλά είναι αλήθεια ότι σε όλη μου την καριέρα υπήρξα πολύ επιθετικός και μερικές φορές είχα επαφές».

 

«Αλλά τότε γινόταν στους τελευταίους γύρους, ενώ τώρα από την αρχή του αγώνα! Μεγάλωσα μαθαίνοντας ότι στους αγώνες δεν έχεις επαφές».

 

«Σεβασμός; Είναι μεγάλη λέξη... πρέπει ν’ αλλάξεις τη συμπεριφορά σου. Στην αρχή νευριάζεις, πας και μιλάς στον άλλον, αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Πρέπει να γίνεις σαν κι αυτούς».

 

Για την ώρα, η κινητήριος δύναμη της νίκης υπερνικά τη δύναμη που απαιτείται σωματικά στην προπόνηση για να έρθει αυτή.

 

Όταν αυτή η ισορροπία αλλάξει, τότε ο Rossi θα βρεθεί μπροστά στο μεγαλύτερό του φόβο, όπως δήλωσε κι ο ίδιος: μπροστά στην απόσυρση...

Επόμενο άρθρο »

Jerez Test: 1ος ο Iannone

« Προηγούμενο άρθρο

153χλμ/ώρα κι 64 μοίρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα