• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Test: Τελικοί χρόνοι
Τρεις Yamaha στην τετράδα, 1ος ο Vinales
Νέα 14/11/2017 - 18:42

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των επίσημων δοκιμών της μεγάλης κατηγορίας στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

 

Αυτός που βρέθηκε στην πρώτη θέση ήταν ο Maverick Vinales, με έναν πολύ γρήγορο γύρο στο τέλος, όταν και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:30.189.

 

Ο χρόνος του Ισπανού της Yamaha - που δοκίμασε κι ένα νέο αεροδυναμικό φέρινγκ για τη μοτοσυκλέτα του ’18 - ήταν μόλις τρία δέκατα πάνω από το χρόνο που έδινε την pole στον Marquez το Σάββατο.

 

Το νέο φέρινγκ των μπλε δοκίμασε σήμερα και ο Valentino Rossi, ο οποίος γλύτωσε τα χειρότερα από μια σφοδρή πτώση που είχε στην αρχή, καταστρέφοντας τη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Ιταλός θρύλος κατάφερε στο τέλος να κάνει έναν καλό χρόνο και ν’ ανέβει στην τέταρτη θέση, περίπου τρία δέκατα πιο αργός από τον ομόσταυλό του.

 

Οι Yamaha ήταν δυνατές στο σημερινό τεστ, καθώς είχαν τρεις μοτοσυκλέτες στην πρώτη τετράδα.

 

Ο Zarco κράτησε για λίγο την πρώτη θέση, προτού κάνει τον καλό του γύρο ο Vinales. Ο Γάλλος όμως ήταν πολύ χαρούμενος με τη δεύτερη θέση του.

 

Ο Marquez ξεκίνησε δυνατά το τεστ και για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν στην πρώτη θέση. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατέβασε κι άλλο το χρόνο του μετά το μεσημεριανό διάλειμμα.

 

Ωστόσο στη συνέχεια δεν πίεσε για να βγάλει κάτι καλύτερο από το 1:30.501 με το οποίο έκλεισε την πρώτη ημέρα,

 

Στην ομάδα της Honda είχαν την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του 2018 με μια νέα εξάτμιση. Ο Dani Pedrosa πήρε την 11η θέση και ήταν 1.1δ από την κορυφή.

 

Πολύ άνετος πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα έδειξε ο Jack Miller. Ο Αυστραλός δεν απέφυγε ένα λαθάκι στο τέλος, αλλά έκλεισε την ημέρα στην εξαιρετική 5η θέση.

 

Με τον Aleix Espargaro να κάνει με την RS-GP του τον έκτο καλύτερο χρόνο, είχαμε τέσσερεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις πρώτες θέσεις!

 

Η καλύτερη εργοστασιακή Ducati ήταν αυτή του Andrea Dovizioso, που ήταν 7ος και ο τελευταίος από τους οδηγούς με χρόνο στο 1:30.

 

Λίγο πίσω του, 8ος, ήταν ο ομόσταυλός του ο Jorge Lorenzo, με τις δυο εργοστασιακές Ducati να χωρίζουν μόνο δυο δέκατα διαφοράς.

 

Και η ΚΤΜ ήταν μέσα στη δεκάδα χάρη στο χρόνο του Pol Espargaro ο οποίος ήταν και ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από την κορυφή.

 

Έτσι είχαμε όλους τους κατασκευαστές μέσα στη δεκάδα - που έκλεισε ο Cal Crutchlow - με εξαίρεση την Suzuki.

 

Οι Andrea Iannone και Alex Rins ταλαιπωρήθηκαν από στομαχόπονο σήμερα, ενώ ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κάνουν μερικούς γύρους την αυριανή ημέρα.

 

Μετά από ένα - όπως τελικά εξελίχθηκε- άσχημο 2017, στην Yamaha είχαν πολλή δουλειά και ο Vinales έκανε τους περισσότερους γύρους μέσα στην πίστα, από κάθε άλλον (80).

 

Και ο Rossi, παρά το ότι έχασε χρόνο με την πτώση του, έκανε αρκετούς γύρους: 63 συνολικά.

 

Στη «μάχη» των Rookies στην κατηγορία, ο Nakagami ήταν ο κερδισμένος σήμερα με χρόνο 1:32.723 που ήταν 2.5’’ από την κορυφή και μόλις 39χιλ μπροστά από τον Morbidelli.

 

Τελευταίος ήταν ο Xavier Simeon με μεγάλη διαφορά από την κορυφή, 2.5’’ πιο αργός από τον ομόσταυλό του τον Rabat και εφτά δέκατα πίσω από τον Takahashi που οδηγεί την Honda του τραυματία Luthi.

 

Ο Alvaro Bautista είχε μια πολύ άσχημη πτώση στην αρχή των δοκιμών και δεν μπήκε ξανά στην πίστα. Υπήρξαν φόβοι για κάταγμα, αλλά τελικά είναι καλά αλλά με έντονους πόνους στη μέση του.

 

Οι δοκιμές συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αύριο, από τις 11:00 (ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Επόμενο άρθρο »

O Morbidelli ξεκίνησε ήρεμα

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο φέρινγκ για Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα