• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Test: Οι χρόνοι στις 15:00
Marquez-Espargaro-Dovi στα δυο δέκατα διαφοράς
Νέα 14/11/2017 - 16:03

Ξεκίνησαν οι επίσημες δοκιμές στην Valencia, με τον Alvaro Bautista να μπαίνει πρώτος στην πίστα για έναν γύρο πιο πολύ παρατήρησης.

 

Οι οδηγοί έμπαιναν σταδιακά στην πίστα, καθώς και σήμερα ο καιρός είναι ηλιόλουστος στην περιοχή και περιμένουμε καλές θερμοκρασίες.

 

Ο δεύτερος που μπήκε στην πίστα και ο πρώτος που έκανε χρονομετρημένους γύρους ήταν ο Jack Miller, πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα, την Ducati.

 

Στη συνέχεια μπήκαν στην πίστα οι Scott Redding (κι αυτός με νέα μοτοσυκλέτα, την RS-GP της Aprilia) αλλά κι ο νεοφερμένος στην κατηγορία Franco Morbidelli.

 

Όπως ήταν λογικό, οι οδηγοί σε καινούργια μοτοσυκλέτα ήθελαν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο το διαθέσιμο χρόνο.

 

Έτσι, αμέσως μετά μπήκε στην πίστα ο Takaaki Nakagami, ο πρώτος Ιάπωνας ως κανονική συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία μετά το 2014 και τον Hiro Aoyama.

 

Λίγο αργότερα βγήκε στην πίστα ο Xavier Simeon, άλλος ένας νεοφερμένος στην κατηγορία, ενώ πιο πριν μπήκε ο Pol Espargaro κι αμέσως ανέβηκε στις πρώτες θέσεις.

 

Στα ελαστικά, η Michelin έχει φέρει τα ίδια όπως και στον αγώνα αλλά και δυο επιπλέον γόμες, που αποτελούν εξέλιξη των τωρινών. Πρόκειται για ένα μαλακό κι ένα σκληρό ελαστικό και τα δυο ασύμμετρα.

 

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην πίστα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez, έκανε αισθητή την παρουσία του και ανέβηκε αμέσως στην πρώτη θέση.

 

Μάλιστα ο Ισπανός είχε ακόμα μια δύσκολη στιγμή σ’ έναν επόμενο γύρο του, όταν και πάλι έκανε ένα θεαματικό σώσιμο!

 

Την ώρα που έμπαινε στην πίστα ο Valentino Rossi, ο Johann Zarco κατάφερε να νικήσει το χρόνο του Marquez, ενώ λίγο μετά ο Rabat είχε την πρώτη του πτώση ως αναβάτης της Avintia.

 

Σφοδρή πτώση είχε και ο Alvaro Bautista στα πρώτα λεπτά και από τότε δεν έχει ξαναμπεί στην πίστα, ενώ την πτώση δεν απέφυγε ούτε ο Valentino Rossi, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για τον ίδιο.

 

Αυτή την ώρα (15:00 Ελλάδας) 20 αναβάτες έχουν γράψει χρόνο, καθώς απουσιάζει το δίδυμο της Suzuki (έχουν στομαχόπονο) ενώ στη θέση του τραυματία από την Sepang, Tom Luthi, είναι ο Takahashi.

 

Στην πρώτη θέση παραμένει ο Marc Marquez με χρόνο 1:30.673 στην αρχή των δοκιμών, αλλά εν τω μεταξύ ο ανταγωνισμός τον έχει πλησιάσει.

 

Ο εντυπωσιακός Aleix Espargaro έχει φέρει την Aprilia του στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 83 χιλ από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

 

Ο Dovi μπήκε στην πίστα λίγο πιο αργά από τους δυο αντιπάλους του αλλά γρήγορα ανέβηκε στις πρώτες θέσεις.

 

Πέρα από όλα τα άλλα, οι κόκκινοι θα δοκιμάσουν να βρουν λύσεις με τη φθορά του πίσω ελαστικού που είναι μεγάλη για τη συγκεκριμένη πίστα.

 

Ο Dovizioso έχει διαφορά μόλις 0.177δ από την κορυφή κι έχει αφήσει πίσω του τον Maverick Vinales που σήμερα έκανε ντεμπούτο σ’ ένα νέο αεροδυναμικό φέρινγκ των μπλε.

 

Στην πέμπτη θέση έχει υποχωρήσει ο Johann Zarco, με τον Miller να τον ακολουθεί στο ντεμπούτο του με μοτοσυκλέτα της Ducati.

 

Ο μεγάλος νικητής του αγώνα της Κυριακής, Dani Pedrosa, έχει τον έβδομο καλύτερο χρόνο, ενώ οι δυο KTM μαζί με τον Lorenzo κλείνουν τη δεκάδα, μπροστά από τον Rossi.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP test για Alex Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα εξάτμιση για Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα