• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η KTM θέλει Zarco!
Το σκέφτεται σοβαρά για τον Γάλλο!
Νέα 14/11/2017 - 12:58

Τα σχέδιά της για το 2019 κάνει από τώρα η KTM, η οποία δεν χάνει καθόλου χρόνο και δείχνει ότι με σταθερά βήματα θέλει ν’ ανέβει στην κορυφή του MotoGP!

 

Πολύ ψηλά στη λίστα των μεταγραφών τους για το 2019 είναι ο εντυπωσιακός Johann Zarco, ένας αναβάτης που έκλεψε την παράσταση φέτος.

 

Ο Γάλλος μπορεί να μην κατάφερε να πάρει μια νίκη μέσα στη σεζόν, όμως έφτασε πάρα πολύ κοντά σε αυτό του το στόχο.

 

Ο Zarco τελείωσε τη σεζόν με τρία βάθρα, δυο pole positions, την 6η θέση στη βαθμολογία και τους τίτλους του καλύτερου νεοφερμένου για το 2017 και του καλύτερου δορυφορικού αναβάτη.

 

Θα έλεγε κανείς ότι με τέτοιες εμφανίσεις θα ήταν το νούμερο ένα φαβορί για ν’ αντικαταστήσει κάποιον οδηγό στην εργοστασιακή Yamaha.

 

Κι όντως έτσι είναι, όμως δεν φαίνεται ότι ο Valentino Rossi θα αποσυρθεί τη νέα σεζόν κι έτσι ο Γάλλος - που ξέρει καλά ότι με μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα θα πάρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα - θα κοιτάξει και σ’ άλλες κατευθύνσεις.

 

Στην ΚΤΜ πάντως τον θέλουν πολύ, αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα του (έγκυρου) speedweek.com που μεταφέρει τις εξής δηλώσεις του Stefan Pierer:

 

«Ο Johann Zarco είναι ο μόνος αναβάτης της κατηγορίας MotoGP που σκέφτομαι πολύ σοβαρά για το 2019».

 

«Κοιτώντας το Πρωτάθλημα, ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον. Κέρδισε την Moto2 δυο σεζόν με τον Ajo και το Rookies Cup με ΚΤΜ. Την ξέρει την ΚΤΜ».

 

Οι αναβάτες της ΚΤΜ για το 2018 θα είναι ο Pol Espargaro και (μετά από έντονο σίριαλ για το αν θα μείνει ή θα πάρει τη θέση του ο Kallio) ο Bradley Smith.

 

Ο πρώτος μάλλον φαντάζει βέβαιο ότι θα μείνει, ενώ ο δεύτερος - αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν - θα δώσει τη θέση του στον Zarco, αν πάλι ο Γάλλος συμφωνήσει.

 

Το 2019 η KTM θα έχει - μάλλον - όπως αρχίζει και ακούγεται, δορυφορική ομάδα που ενδεχομένως να είναι αυτή της Marc VDS.

 

Κι από πίσω, κι εννοούμε την Moto2, η ομάδα της ΚΤΜ έχει δυο σπουδαίους αναβάτες, τον Miguel Oliveira και τον Brad Binder, δυο αναβάτες που με σκληρή δουλειά έχουν μέλλον στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Έχουμε μια επιτυχημένη ομάδα με τους Binder και Oliveira, δυο αναβάτες που είναι ικανοί να βρίσκονται στη μεγάλη κατηγορία το 2019».

 

«Μακροπρόθεσμα ο Binder θα γίνει ένας εκ των κορυφαίων εκεί. Είναι πραγματικά θεός στα φρένα!!»

 

«Αν κάποιος από αυτούς κερδίσει το Πρωτάθλημα για την ΚΤΜ το 2018, τότε την επόμενη σεζόν θα είναι στη μεγάλη κατηγορία. Ίσως όμως στη δορυφορική ομάδα».

 

Τέλος, ο Pierer απέκλεισε κάποιες φήμες που κυκλοφορούσαν στο paddock ότι η ΚΤΜ ήταν έτοιμη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να κάνει πρόταση στον Marquez!

 

«Θα είμαι ειλικρινής: ο Marquez παίζει στο δικό του επίπεδο, στο δικό του κόσμο. Αν κερδίσεις, είναι ο Marquez. Αν χάσεις, φταίει η μοτοσυκλέτα».

 

«Κι επιπλέον μια τέτοια μεταγραφή θα ήταν αντιπαραγωγική για το πρόγραμμα με τους νέους αναβάτες που έχουμε χτίσει τόσο προσεχτικά».

Επόμενο άρθρο »

Valencia Test: Οι χρόνοι στις 13:00

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Συνέντευξη με τον Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα