• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Από την STK600, στον Τίτλο της Moto2!
Νέα 30/10/2017 - 10:36

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν, ο Franco Morbidelli πήρε τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κατηγορία της Moto2.

 

Ο Ιταλός οδηγός (με Βραζιλιάνικες ρίζες) ήταν ανώτερος του ανταγωνισμού, με οχτώ νίκες, έξι pole positions και 11 συνολικά βάθρα.

 

Πίεση δέχτηκε μόνο από τον Tom Luthi, ο οποίος όμως τραυματίστηκε το Σάββατο στην Sepang και δεν μπορούσε να πάρει μέρος στον αγώνα της Κυριακής.

 

Έτσι ο Τίτλος πήγε στον Morbido, που έγινε και ο πρώτος Ιταλός που κατακτά Τίτλο μετά από σχεδόν 10 χρόνια στη μεσαία κατηγορία, μετά το 2008 και τον αείμνηστο Marco Simoncelli.

 

Η πρώτη παρουσία του Franco Morbidelli σε αγώνες ήταν το 2009, όταν και έκανε έκτακτη συμμετοχή στην Valencia, στο Ισπανικό Πρωτάθλημα.

 

Μετά από δυο χρόνια επέστρεψε στη δράση και στην κατηγορία Superstock 600 του Ιταλικού Πρωταθλήματος, ενώ έκανε και 4 συμμετοχές στην STK600 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

 

Την επόμενη χρονιά ήρθε δεύτερος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και πήρε 3 νίκες, ενώ την ίδια χρονιά πήρε το πρώτο του βάθρο και την πρώτη του pole στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 

Έτσι μπήκαν οι βάσεις για τον πρώτο του Τίτλο, το 2013, όταν και πήρε πέντε βάθρα στην STK600 (δυο νίκες) κατακτώντας την πρώτη του διάκριση σε διεθνές επίπεδο.

 

Την ίδια χρονιά έκανε και τρεις έκτακτες συμμετοχές στην κατηγορία Moto2. Το 2014 ήταν κανονική συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της μεσαίας κατηγορίας.

 

Στο δεύτερο μισό της σεζόν έδειξε λίγο από το ταλέντο του, όντας πολλές φορές μέσα στη δεκάδα ενώ τελικά κατέλαβε την 11η θέση στη βαθμολογία.

 

Το 2015 ξεκίνησε δυνατά, με τον Morbido να έχει πέντε παρουσίες στην πρώτη εξάδα στους πρώτους πέντε αγώνα, ενώ πήρε το 1ο του βάθρο στην Indianapolis, στην αρχή του δεύτερου μισού της χρονιάς.

 

Λίγο αργότερα όμως είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και έχασε 4 Αγώνες, αλλά και πάλι κατάφερε στο τέλος να τερματίσει 10ος.

 

Το 2016 μπορεί να ξεκίνησε κάπως νωθρά για τον Morbido, όμως μετά τους πρώτους Γύρους ανέβασε πολύ την απόδοσή του.

 

Στους 11 τελευταίους αγώνες ήταν οχτώ φορές στο βάθρο και τερμάτισε τέταρτος στη βαθμολογία. Από τότε έγινε φανερό ότι θα διεκδικούσε τον Τίτλο το 2017.

 

Και ο Ιταλός δεν διέψευσε τις προβλέψεις. Ξεκίνησε με τρεις συνεχόμενες νίκες, για να ακολουθήσει το πρώτο λάθος του σε αγώνα, όταν και έπεσε στην Jerez.

 

Σταθερά πρώτος στη βαθμολογία, πρόσθεσε άλλες τρεις νίκες μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της χρονιάς.

 

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με δυο βάθρα στους πρώτους τρεις αγώνες (μια νίκη, μια 2η θέση) και ακολούθησε η 2η πτώση του σε αγώνα, στο Misano.

 

Αντέδρασε όμως σωστά και πήρε τη νίκη στην Aragon, ενώ και μετά την 8η θέση στο Motegi, ήρθαν οι δυο συνεχόμενες τρίτες θέσεις σε Αυστραλία και Μαλαισία.

 

Στην Sepang, ο Franco Morbidelli πανηγύρισε τον πρώτο Τίτλο της καριέρας του!

 

Γεννήθηκε στις 04 Δεκεμβρίου του 1994, στην Ρώμη και το πρώτο του GP ήταν στο Misano το 2013 (Moto2).

 

Στο Qatar πήρε την πρώτη του pole position στην κατηγορία (2017) ενώ το πρώτο του βάθρο στην Moto2 το πήρε στην Indianapolis το 2015.

 

Στο Qatar το 2017 πήρε και την πρώτη του νίκη στην Moto2.

 

Έχει 70 αγώνες στην κατηγορία της Moto2, με οχτώ νίκες (όλες φέτος), 20 βάθρα, 6 pole positions ενώ 11 φορές έχει γράψει τον ταχύτερο γύρο σε αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Στην Honda ο τίτλος των κατασκευαστών

« Προηγούμενο άρθρο

Είχε κατά νου τη νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα