• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Ωραίες αναμνήσεις!
Φέρνει στο νου του Marquez το 2016
Νέα 09/10/2017 - 15:54

Το Motegi φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στον Marc Marquez, ο οποίος εκεί πήρε πέρυσι την πρώτη του νίκη στην πίστα και μαζί εξασφάλισε τον Τίτλο.

 

Φέτος ο 24χρονος άσος φτάνει στην έδρα της Honda έχοντας ένα προβάδισμα 16 βαθμών, στο πιο αμφίρροπο Πρωτάθλημα εδώ και πάνω από 20 χρόνια!

 

«Στο παρελθόν δυσκολευόμουν εδώ, αλλά πέρυσι ένοιωθα πολύ καλά! Ήμουν σταθερός και γρήγορος. Θα δούμε όμως πως θα είναι φέτος».

 

«Φέτος είναι ερωτηματικό. Στην Αυστρία περίμενα ότι θα δυσκολευτώ, όμως ήμουν γρήγορος, ενώ στην Aragon δυσκολεύτηκα πολύ παρά το ότι κέρδισα».

 

Ήταν μια νίκη όμως - στην Aragon - πολύ σημαντική για τον Marc Marquez όχι μόνο για τους 25β που πήρε, αλλά «...κι επειδή έχασαν βαθμούς οι αντίπαλοί μας».

 

«Κάναμε μια μικρή διαφορά και είναι σημαντικό που φτάνουμε στην Ιαπωνία με αυτή», πρόσθεσε ο Ισπανός άσος της Repsol Honda.

 

Καλή η διαφορά των 16β (και 28β από τον Vinales) αλλά το πιο σημαντικό όλων είναι ότι «...από το Montmelo κι έπειτα νοιώθω πραγματικά πολύ καλά».

 

«Από τότε είμαι συνέχεια στο βάθρο, με εξαίρεση το Silverstone που έγινε ό,τι έγινε. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ίδια νοοτροπία και ταχύτητα στους τελευταίους αγώνες».

 

Μια αλλαγή που βοήθησε αρκετά τον Marquez στους τελευταίους Γύρους, είναι και το νέο μπροστινό ελαστικό της Michelin (με πιο σκληρό σκελετό) που έγινε διαθέσιμο από το Mugello κι έπειτα.

 

«Σίγουρα, γιατί στο πρώτο μισό δυσκολευόμουν να το καταλάβω... αλλά όχι μόνο εγώ καθώς είχαμε πολλές πτώσεις σ’ εκείνο το διάστημα».

 

«Με το πιο σκληρό σκελετό έχω καλύτερη αίσθηση και αυτό το ελαστικό θεωρώ ότι μας βοηθά τόσο στην ασφάλεια, όσο και στο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Βάθρο στο Motegi;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Σάκης Συνιώρης 1ος με Formula Gloria

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα