• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Οι μεταγραφές
Τι ξέρουμε μέχρι τώρα!
Νέα 06/10/2017 - 10:58

Η φετινή σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της κι ενώ στη μεγάλη κατηγορία γνωρίζουμε τους 24 αναβάτες για το 2018, δεν συμβαίνει το ίδιο για την Moto2.

 

Κάποιες μεταγραφές έχουν γίνει στην κατηγορία, ενώ διάφορα ονόματα ακούγονται για τις κενές θέσεις που διεκδικούν αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο.

 

Η κατηγορία θα έχει μερικά πολύ δυνατά ονόματα τη νέα σεζόν, που θα δώσουν νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα, ενώ θα έχουμε και περισσότερα πλαίσια.

 

Ο Sam Lowes επιστρέφει στην Moto2 με την Interwetten και θα πάρει τη θέση του Tom Luthi που ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία.

 

Άλλος ένας οδηγός που έρχεται από τη μεγάλη κατηγορία είναι ο Hector Barbera που θα αγωνίζεται δίπλα στον Lorenzo Baldassarri.

 

Οι δυο τους θα αποτελέσουν το δίδυμο της ομάδας του Pons στην κατηγορία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στη μεσαία κατηγορία (250cc) με την ίδια ομάδα αγωνιζόταν ο Barbera το 2009.

Τη θέση του Franco Morbidelli στην ομάδα της EG 0,0 Marc VDS θα πάρει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής (όπως φαίνεται) της Moto3, ο Joan Mir.

 

Δίπλα του, για 4η χρονιά στην Moto2, θα είναι ο Alex Marquez που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τον Τίτλο του Πρωταθλητή και πάλι.

 

Ντεμπούτο στην κατηγορία θα κάνει του χρόνου ο Romano Fenati, ενώ μαζί του ντεμπούτο θα κάνει και η ομάδα του, η Marinelli Rivacold. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το δεύτερο αναβάτη της.

 

Ο Xavi Vierge φεύγει από την ομάδα της Tech3 και τη νέα σεζόν θ’ αγωνίζεται με τα χρώματα της Dynavolt Intact, μαζί με τον Marcel Schrotter.

 

Από την Γερμανική ομάδα θα φύγει ο Sandro Cortese ο οποίος στα πέντε χρόνια παρουσίας του στην κατηγορία δεν κατάφερε να δείξει κάτι καλό. Τη νέα σεζόν ίσως αγωνίζεται στα SBK.

 

Στη θέση του Vierge θα έρθει ο Bo Bendsneyder από την Moto3 ενώ με την Tech3 θα παραμείνει και του χρόνου ο Remy Gardner.

Ανταλλαγή οδηγών είχαμε ανάμεσα στην Forward Racing και στην ομάδα του Valentino Rossi στη μεσαία κατηγορία.

 

Ο Stefano Mazni φεύγει από την SKY VR46 και πηγαίνει στην Forward Racing, στη θέση του Luca Marini που θα πάρει τη θέση του Manzi στην ομάδα του Rossi.

 

Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιός θα είναι δίπλα στον Stefano Manzi, ενώ μαζί με τον Marini θα είναι στην SKY VR46 και τη νέα σεζόν ο Peco Bagnaia.

 

Δυο αναβάτες θα έχει από τη νέα σεζόν η RW Racing και αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή στην ομάδα, που από Kalex φέτος θ’ αγωνίζεται με πλαίσια της NTS το ’18.

 

Η NTS θα μπει ως κανονική συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Moto2, στο οποίο έχει κάνει έκτακτες συμμετοχές από το 2014 μέχρι και φέτος.

 

Όσον αφορά στα πλαίσια, αλλαγές από Kalex σε KTM έχουμε για τις ομάδες της Interwetten και για την Garage Plus Racing.

Το δίδυμο της RW Racing θα είναι ο Joe Roberts και ο Steven Odendaal.

 

Ο πρώτος είχε αντικαταστήσει τον Yonny Hernandez στην AGR που πρόσφατα αποσύρθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ ο Odendaal ήταν κανονική συμμετοχή στην Moto2 το 2013.

 

Δυο αναβάτες θα έχει τη νέα σεζόν και η Tasca Racing Scuderia, με τον Xavier Simeon - τον νυν οδηγό της ομάδας - να φεύγει για τη μεγάλη κατηγορία.

 

Τη θέση του στην ομάδα θα πάρει ο Federico Fuligni που θα κάνει ντεμπούτο ως κανονική συμμετοχή στην Moto2. Μαζί του θα είναι ο έμπειρος Simone Corsi.

 

Στις αρχές του 2017 ο Danny Kent εγκατέλειψε την Kiefer Racing και την Moto2, στην οποία είχε αγωνιστεί και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία (2013).

 

Ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 το 2015 θα επιστρέψει και πάλι στη μεσαία κατηγορία, αυτή τη φορά με πλαίσιο της Speed Up και θα πάρει τη θέση του Corsi.

 

Η Speed Up δεν θα κρατήσει ούτε το δεύτερο οδηγό της, με τον Augusto Fernandez να φεύγει στο τέλος της σεζόν και τη θέση του να παίρνει ο Fabio Quartararo.

Ο Takaaki Nakagami φεύγει για τη μεγάλη κατηγορία και η ομάδα του στην Moto2 (Idemitsu Honda) δεν έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του.

 

Σημαντικό νέο για την κατηγορία είναι και η αλλαγή από Kalex σε πλαίσιο της MV Agusta για την Forward Racing, με τον Ιταλό κατασκευαστή να επιστρέφει στα GP μετά από 42 χρόνια.

 

Υπάρχουν αρκετοί, το μέλλον των οποίων δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά και άλλοι αναβάτες που παραμένουν στις τωρινές ομάδες τους.

 

Στους τελευταίους ανήκει ο Jorge Navarro, που μένει στον Gresini και οι Brad Binder - Miguel Oliveira που μένουν στην KTM.

Επόμενο άρθρο »

Morbidelli: Τον υποστήριζα!

« Προηγούμενο άρθρο

2018: Ο Lorenzo μπορεί τον Τίτλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα