• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλη νίκη του Κορωνάκη στο Assen
Νέα 30/09/2017 - 19:20

O Κερκυραίος Βασίλης Κορωνάκης εντυπωσίασε στην Ολλανδική πίστα του Assen, κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά τον Αγώνα ενιαίου με ΚΤΜ RC390 του θεσμού Adac Junior Cup. Ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε από την 2η σειρά της εκκίνησης, αφού χθες είχε πάρει την 6η θέση στις Κατατακτήριες σε μια πίστα που έκανε μόλις 20 γύρους, καθώς την έβλεπε για πρώτη φορά. Η εκκίνηση του ήταν εκρηκτική, στην βρεγμένη πίστα και αμέσως έκανε διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγούς. Στο τέλος του πρώτου γύρου η διαφορά ήταν 5'', στον δεύτερο γύρο 10'' και από κει και πέρα με στρατηγική απλά κράτησε αυτήν την τεράστια διαφορά για θεσμό ενιαίου, μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Γερμανός Max Schmidt, μόλις ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Ολλανδό Dennis van Melzen, που ανέβηκαν μαζί με τον Κορωνάκη στο βάθρο των νικητών. Να σημειώσουμε ότι οι 35 οδηγοί που συμμετείχαν στον Αγώνα προέρχονται από 8 διαφορετικά κράτη.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη, μόλις στη δεύτερη φορά που οδηγώ σε βροχή και σε μια πίστα που είχα ελάχιστο χρόνο για να μάθω! Στόχος είναι να επαναλάβω ένα καλό αποτέλεσμα και στον αυριανό Αγώνα” είπε ο μεγάλος νικητής Βασίλης Κορωνάκης.

Από την πλευρά του ο Μάνατζερ της ομάδας Skourtas Racing Center, ο πολυπρωταθλητής Σάκης Σκούρτας δήλωσε: “Είμαι ενθουσιασμένος με την εξαιρετική απόδοση του Βασίλη, που για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν διεθνή αγώνα δείχνει τέτοιες αγωνιστικές αρετές. Ήμουν αισιόδοξος ότι θα έδινε μάχη για τη νίκη, αλλά τελικάδεν χρειάστηκε καμία μάχη, αφού απλά έφυγε μπροστά και εξαφανίστηκε. Θεωρώ ότι μπορεί να το κάνει και αύριο!”

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Magny-Cours: Αγώνας 1

« Προηγούμενο άρθρο

Έγραψε ιστορία ο Rea!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα