• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon MotoGP: Αγώνας
Βασιλιάς στην Ισπανία ο Marquez!
Νέα 24/09/2017 - 16:36

Μια πολύ σημαντική νίκη, στη μάχη που δίνει για έναν 4ο Τίτλο στα πέντε χρόνια παρουσίας του στη μεγάλη κατηγορία, πήρε σήμερα στην Aragon o Marc Marquez.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους περισσότερους αναβάτες να έχουν το μεσαίο ελαστικό της Michelin μπροστά, ενώ διαφορετικές ήταν οι επιλογές για το πίσω.

 

Ο Marquez ήταν από τους λίγους που έβαλαν το σκληρό μπροστά (λόγω του στυλ του) ενώ ήταν και από τους λίγους που έβαλαν το σκληρό και πίσω.

 

Με το σκληρό πίσω ήταν και οι εργοστασιακές Yamaha των Vinales και Rossi.

 

Με αυτές τις επιλογές ρίχτηκαν στη μάχη οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας και τον Jorge Lorenzo - που είχε το μαλακό πίσω ελαστικό - να κάνει τη διαφορά στην αρχή.

 

Με την πάροδο του αγώνα όμως, το πίσω ελαστικό του άρχισε να χάνει σε απόδοση και όπως είπε, ίσως το μαλακό να παραήταν μαλακό τελικά, αν και σχολίασε ότι ήταν η σωστή επιλογή.

 

Μ’ αυτό πάντως, δεν κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση την οποία είχε για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ωστόσο κατάφερε να πάρει ένα δεύτερο βάθρο με την Ducati, επίσης επί Ισπανικού εδάφους, όπως είχε κάνει νωρίτερα στη σεζόν, στην Jerez.

 

Πολύ χαρούμενος ήταν με τη δεύτερη θέση ο Dani Pedrosa, που ήταν δυνατός όλο το Σ/Κ.

 

Ο Ισπανός επέλεξε τα μεσαία ελαστικά, αλλά έχασε αρκετό χρόνο πίσω από τον Vinales. Μόλις τον ξεπέρασε, ο Marquez είχε καταφέρει να κάνει τη διαφορά.

 

Πάντως έκανε δυνατό αγώνα και πήρε το 8ο φετινό του βάθρο και το 4ο στους τελευταίους έξι αγώνες! Παράλληλα ο Pedrosa έκανε και τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα.

 

Αυτός όμως που ξεχώρισε από τους υπόλοιπους ήταν ο Marc Marquez που πέτυχε την 5η φετινή του νίκη και τη δεύτερη συνεχόμενη μετά το Misano.

 

Η αντεπίθεση του Marc, μετά το ξεκίνημα της σεζόν, είναι αξιόλογη καθώς ο 24χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε σήμερα το 7ο βάθρο του στους 8 τελευταίους αγώνες.

 

Σ’ έναν δύσκολο αγώνα, με υψηλές θερμοκρασίες, ο Marc δεν είχε καλή αίσθηση στην αρχή και προτίμησε να ξεκινήσει ήπια τον αγώνα.

Από το δεύτερο όμως μισό και μετά, η αίσθηση του βελτιώθηκε πολύ, πίεσε οδηγώντας με το μοναδικό του στυλ την Honda και πήρε τους πολύτιμους 25β.

 

Μάλλον απογοητευμένος θα πρέπει να είναι ο Vinales που ήθελε τη νίκη, αλλά αυτό που κατάφερε ήταν μόλις η 4η θέση και πλέον είναι 28β πίσω από τον Marquez.

 

Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Valentino Rossi που δεν άντεξε μέχρι τέλος ώστε να δώσει τη μάχη για το βάθρο, πήρε όμως μια εκπληκτική 5η θέση!

 

Καταπληκτικός ήταν ο Aleix Espargaro και έβαλε την Aprilia του στην έκτη θέση, ξεπερνώντας και τον Andrea Dovizioso.

 

Ο τελευταίος επέστρεψε απογοητευμένος στο γκαράζ της Ducati, καθώς συγκέντρωσε μόλις 9β σήμερα.

 

Έτσι η διαφορά του από τον Marc Marquez  - με τον οποίο ισοβαθμούσε πριν τον αγώνα στην Aragon - διαμορφώθηκε στους 16β.

 

Στη δεκάδα μπήκε ο Alvaro Bautista που ήταν πολύ καλός σήμερα και άφησε πολύ πίσω του τους Johann Zarco και Pol Espargaro.

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Πάλευα με την Honda!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα