• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Τα στατιστικά
100 νίκες η Ιταλία στο MotoGP!
Νέα 08/09/2017 - 09:49

- Αν κερδίσει τον αγώνα στο Misano ο Dovi, θα γίνει μόλις ο δεύτερος Ιταλός που θα έχει κερδίσει και τους δυο Ιταλικούς αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, μέσα σε μια σεζόν. Ο μόνος που το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής είναι ο Valentino Rossi το 2008. Μια ενδεχόμενη νίκη μάλιστα, θα κάνει τον Dovi τον μεγαλύτερο σε ηλικία οδηγό που θα έχει τρεις ή περισσότερες συνεχόμενες νίκες από το 1998 και τον Mick Doohan!

 

- Ο Dovi μπορεί να γίνει ο 6ος μόλις αναβάτης που θα έχει κερδίσει τρεις ή περισσότερους συνεχόμενους αγώνες MotoGP, αν επικρατήσει στο Misano. Οι άλλοι πέντε είναι οι: Valentino Rossi, Casey Stoner, Jorge Lorenzo, Marc Marquez και Dani Pedrosa.

 

- Η Ιταλία έφτασε τις 100 νίκες στην εποχή του MotoGP (2002 κι έπειτα) μετά την επικράτηση του Dovizioso στο Silverstone. 76 έχει ο Rossi, 7 ο Capirossi, 6 ο Dovi, 5 ο Biaggi και ο Melandri και 1 ο Iannone. Μόνο η Ισπανία έχει περισσότερες νίκες στο MotoGP το ίδιο διάστημα: 119.

 

- Πριν δυο χρόνια, στο βάθρο του Misano (flag-to-flag αγώνας) ήταν οι Marquez, Smith και Redding και ήταν η πρώτη φορά που και οι τρεις οδηγοί προέρχονταν από την Moto2.

 

- Στο αγώνα πέρυσι οι Pedrosa, Rossi και Lorenzo ήταν στο βάθρο και όλοι τους είχαν 160 νίκες στο MotoGP, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

 

- Με τη νίκη του στο Misano πέρυσι, ο Dani Pedrosa έγινε ο 8ος διαφορετικός νικητής σε οχτώ συνεχόμενους αγώνες. Οι προηγούμενοι εφτά ήταν οι Lorenzo, Rossi, Miller, Marquez, Iannone, Crutchlow,Vinales και Pedrosa. Πρώτη φορά στην ιστορία του Πρωταθλήματος είχαμε ένα τέτοιο σερί με οχτώ διαφορετικούς νικητές σε οχτώ συνεχόμενους αγώνες!

 

- Ο Vinales ήταν δεύτερος στο Silverstone και μια θέση μπροστά από τον Valentino Rossi. Ήταν η πρώτη φορά μετά την Αργεντινή που οι δυο αναβάτες της Yamaha μοιράστηκαν το βάθρο των νικητών.

 

- Για τον Vinales ήταν και η 50η φορά που ανέβηκε στο βάθρο στην καριέρα του. Έγινε ο 5ος πιο μικρός σε ηλικία αναβάτης που φτάνει τα 50 βάθρα, μετά τους Marquez, Pedrosa, Lorenzo και Rossi.

 

- Στο Silverstone, ο Zarco ήταν - για ένατη φορά φέτος - ο καλύτερος rookie στο τέλος του αγώνα. Η διαφορά του από τον δεύτερο, τον Folger, στη βαθμολογία των Rookies είναι 32β. Ο Folger δεν πήρε μέρος στον αγώνα μετά την τρομακτική του πτώση στο ζέσταμα.

 

- Στο Silverstone, ο Crutchlow ήταν - για τέταρτη φορά φέτος - ο καλύτερος από τους δορυφορικούς αναβάτες. Στη σχετική βαθμολογία πάντως, είναι 20β πίσω από τον Johann Zarco.

 

- Ο Crutchlow θα φτάσει τα 118 GP στην καριέρα του στο Misano, όλα στη μεγάλη κατηγορία! Θα ισοφαρίσει τον Jeremy McWilliams που είναι ο Βρετανός με τις περισσότερες εκκινήσεις σε αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

 

- Ο Jorge Lorenzo ήταν μόλις 3,508δ πίσω από τον νικητή του Silverstone, τον Dovi. Για τον Ισπανό αυτή είναι η μικρότερή του διαφορά από τον πρώτο σε αγώνα, από τότε που ήρθε στην Ducati.

Επόμενο άρθρο »

Misano Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Η συνέντευξη τύπου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα