• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2017 και Andrea Dovizioso
Μια καταπληκτική χρονιά για τον Ιταλό
Νέα 07/09/2017 - 14:13

Ο Andrea Dovizioso κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Silverstone και έγινε ένας από τους μόλις εφτά αναβάτες που έχουν πάρει 4 ή περισσότερες νίκες στη μεγάλη κατηγορία, την εποχή του MotoGP.

 

Οι άλλοι έξι που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο είναι οι: Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Casey Stoner, Marc Marquez, Dani Pedrosa και Sete Gibernau.

 

Ο μόνος που έχει καταφέρει να πάρει περισσότερες από τρεις νίκες για την Ducati, μέσα σε μια σεζόν, είναι ο Casey Stoner.

 

Ο Dovi έχει 183 βαθμούς μέχρι στιγμής και είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών αναβάτη της Ducati σε διάστημα 12 αγώνων, μετά τους 187β που είχε ο Stoner το 2008.

 

Άλλωστε, είναι και η πρώτη φορά που οδηγός της Ducati είναι μπροστά στο Πρωτάθλημα σε τέτοιο χρονικό σημείο, από το 2007 όταν ο Stoner χάριζε τον Τίτλο στην Ducati.

 

Στο Silverstone ο Dovi ανέβηκε για 39η φορά στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, ισοφαρίζοντας τα βάθρα που είχε στη μεγάλη κατηγορία ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (500cc) Kenny Roberts.

 

Άλλο ένα βάθρο να πάρει ο Dovi και θα ισοφαρίσει τα βάθρα που είχε στη μεγάλη κατηγορία ο Barry Sheene.

 

Με τη νίκη του στην Αγγλία, ο Dovizioso έγινε μόλις ο τέταρτος αναβάτης που έχει κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία αγώνα τόσο στο Donington, όσο και στο Silverstone.

 

Οι άλλοι τρεις είναι οι Wayne Gardner, Casey Stoner και Valentino Rossi.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dovi είναι ο πρώτος Ιταλός με Ιταλική μοτοσυκλέτα που φτάνει σε Ιταλική πίστα όντας μπροστά στη βαθμολογία, από το 1974!

 

Τότε ήταν ο Gianfranco Bonera (MV Agusta) που έφτανε στην Imola για τον 4ο Γύρο της σεζόν ως πρωτοπόρος, ωστόσο μοιραζόταν την πρώτη θέση με τον Barry Sheene

Επόμενο άρθρο »

Η Avintia υπέγραψε τον Rabat

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Περάστηκε η νέα άσφαλτος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα