• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ESTORIL: Στην τελική ευθεία.
Σύνοψη του Πρωταθλήματος, πριν τον αγώνα της Πορτογαλίας.
Νέα 28/09/2009 - 07:48

Ο Valentino Rossi ετοιμάζεται για την 100η του εμφάνιση με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, στον αγώνα της Πορτογαλίας. Ο Ιταλός έχει νικήσει πέντε φορές στο Estoril, και γνωρίζει ότι ενδεχόμενη νίκη του θα τον φέρει αγκαλιά με τον τίτλο. Ο Rossi έχει ένα προβάδισμα 30 βαθμών μετά από 13 αγώνες. Στα πιο πρόσφατα Grand Prix κατάφερε να νικήσει μέσα στην έδρα του στο Misano, ενώ στην Indianapolis έπεσε και εγκατέλειψε.

 

Πάντως, ο κύριος στόχος του Rossi για τον αγώνα της Πορτογαλίας είναι να τερματίσει μπροστά από τον team mate του, και κύριο αντίπαλό του για φέτος, Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός είναι σίγουρο ότι θα πιέσει, αφού έχει καλή παράδοση στο συγκεκριμένο αγώνα (πήρε εκεί την παρθενική του νίκη στα MotoGP) και θέλει να επιβεβαιώσει όσους τον βλέπουν σα μελλοντικό Πρωταθλητή. Ο Lorenzo τερμάτισε πρώτος και δεύτερος στους δύο τελευταίους αγώνες, μετά από διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα: Ειδικότερα, ο Ισπανός σημείωσε πτώσεις στους αγώνες του Donington και του Brno, που τον οδήγησαν σε εγκατάλειψη.

 

Για τον τρίτο του Πρωταθλήματος, Dani Pedrosa, το Estoril αποτελεί μια από τις τέσσερις πίστες, όπου δεν έχει νικήσει σε καμία κατηγορία. Παρόλα αυτά, ο Pedrosa έχει τερματίσει τις δύο τελευταίες χρονιές δεύτερος, ενώ θα έχει και το κίνητρο να διατηρηθεί μπροστά από τον Casey Stoner, που αναμένεται να επιστρέψει στη δράση.

 

Ο Αυστραλός επιστρέφει μετά από αποχή τριών αγώνων στη σέλα της εργοστασιακής Desmosedici. Ο στόχος του θα είναι να παρουσιαστεί και πάλι ανταγωνιστικός, σε μια πίστα που γνωρίζει αρκετά καλά. Το 2005, ο Stoner νίκησε στο Estoril στα 250cc, ενώ το 2007, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στα MotoGP.

 

Ο δεύτερος αναβάτης της Repsol Honda, ο Andrea Dovizioso βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πέμπτη θέση του Πρωταθλήματος, δέκα βαθμούς μπροστά από τον Edwards. Ο Ιταλός, που έχει μια νίκη φέτος στον αγώνα του Donington, έχει νικήσει στο Estoril, στην κατηγορία των 250cc. Πέρσι, στο ντεμπούτο του στην Πορτογαλία με μοτοσυκλέτα MotoGP, ο Dovizioso σημείωσε πτώση και εγκατέλειψε.

 

Ο Edwards στον τελευταίο αγώνα εμβολίστηκε από τον De Angelis, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την πρώτη φετινή του εγκατάλειψη. Ο Τεξανός που βρίσκεται στην έκτη θέση του Πρωταθλήματος, θα είναι μάλλον ικανοποιημένος αν επαναλάβει τις επιδόσεις του 2006 και του 2008, όταν τερμάτισε τέταρτος στην Πορτογαλική πίστα.

 

Πίσω από τον Edwards ακολουθούν οι Loris Capirossi (Rizla Suzuki), Alex de Angelis (San Carlo Honda Gresini), Randy de Puniet (LCR Honda) και Marco Melandri (Hayate Racing), συμπληρώνοντας την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

REA: Παραμένει για δύο χρόνια στην Ten Kate.

« Προηγούμενο άρθρο

Μoto2: Νικηφόρο ντεμπούτο της Μoriwaki στην Ιαπωνία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα