• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η λάθος επιλογή ήταν κλειδί
Για την επικράτηση του Marquez στο Brno!
Νέα 06/08/2017 - 20:13

Ο Marc Marquez παραδέχτηκε ότι η επιλογή του να βάλει μαλακό πίσω βρόχινο ελαστικό στον αγώνα ήταν λάθος, αλλά αυτό ακριβώς το λάθος τον οδήγησε σε μια επιβλητική νίκη.

 

Από τους 23 αναβάτες της κατηγορίας άλλωστε, μόνο αυτός και ο Hector Barbera παρουσιάστηκαν με το μαλακό πίσω της Michelin στο σχηματισμό εκκίνησης του αγώνα.

 

Το αποτέλεσμα για τον άσο της Repsol Honda ήταν να πέσει μέχρι την 10η θέση στο τέλος του δεύτερου γύρου, όταν και επέλεξε να μπει στα pits και να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του που είχε ρυθμίσεις για στεγνό.

 

Όπως αποδείχτηκε ήταν η σωστή κίνηση, καθώς μέχρι να αλλάξουν όλοι μοτοσυκλέτα ο Marc είχε κάνει μια διαφορά πάνω από 20 δευτερόλεπτα μπροστά.

 

Ήταν όπως στον περσινό flag-to-flag αγώνα στο Sachsenring και ο Marquez εξηγεί το τι έγινε σήμερα:

 

«Εκεί είχα διαλέξει το μαλακό μπροστινό ελαστικό και δυσκολευόμουν και γι’ αυτό μπήκα νωρίς. Και σήμερα έγινε το ίδιο. Έβαλα το μαλακό πίσω. Δεν ξέρω γιατί... ήθελα να πάρω το ρίσκο».

 

«Αμέσως όμως όταν βγήκα έξω, συνειδητοποίησα ότι ήταν η λάθος επιλογή και αυτό οδήγησε την όλη κατάσταση στο να μπω πολύ-πολύ νωρίς στα pits».

 

Οι πιο καχύποπτοι γράφουν ότι ο Marc επίτηδες έκοψε το ρυθμό του στην αρχή, ώστε να μην τον δουν οι αντίπαλοί του όταν θα έμπαινε στα pits.

 

«Δεν είχα άλλη επιλογή», απαντά ο Ισπανός. «Το πίσω ελαστικό σπίναρε πάρα πολύ κι έχανα πολλές θέσεις. Κι όταν βγήκα με τα σλικ ήταν ακόμα πολύ βρεγμένο».

 

«Ειδικά στον πρώτο γύρο πήγα να πέσω 3-4 φορές, αλλά μετά ηρέμησα κι άρχισα να ζεσταίνω καλά τα ελαστικά».

 

«Δεν ξέρω σε ποιον γύρο, αλλά πέρασα και είδα στην ταμπέλα ότι είμαι πρώτος και με διαφορά 18δ... μετά όλα ήταν καλύτερα! Συνέχισα ομαλά και απλά έφτασα στο τέλος».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Μέχρι το τέλος της καριέρας μου;

« Προηγούμενο άρθρο

Brno MotoGP: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα