• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Schwantz: Σε απόγνωση η Suzuki!
Χωρίς κατεύθυνση η ομάδα...
Νέα 28/07/2017 - 11:18

Ο θρύλος της Suzuki, Kevin Schwantz, περιγράφει με μελανά χρώματα την τωρινή κατάσταση του εργοστασίου στο MotoGP.

 

Ο Schwantz τονίζει ότι το εργοστάσιο βρίσκεται σε απόγνωση, δεν υπάρχει κατεύθυνση, ενώ υπολείπεται σε πολλούς τομείς του ανταγωνισμού.

 

«Δεν έχω περάσει και μεγάλο διάστημα στο γκαράζ της ομάδας, αλλά όσο ήμουν εκεί (σ.σ. στο Sachsenring) ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε νοοτροπία, προσοχή...»

 

«Ο Rins επανήλθε από άλλον έναν τραυματισμό κι ακόμα προσπαθεί να μάθει την κατηγορία, ενώ ο Iannone που θα έπρεπε να είναι η ραχοκοκαλιά της ομάδας, δεν είναι».

 

Ο Schwantz μίλησε στο Γερμανικό speedweek και συνέχισε λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω Ιταλικά και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό... τους έβλεπα όμως και δεν διέκρινα κίνητρο, ένταση...»

 

«Υπήρχε μια χαλάρωση του τύπου: δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό... όταν κάτι δεν πάει καλά, οι σωστοί προσπαθούν περισσότερο και δεν τα παρατάνε».

 

Πριν μερικές εβδομάδες o Schwantz είχε επιτεθεί στον Andrea Iannone για την αδιαφορία που φαίνεται ότι δείχνει.

 

«Τη μια κάνει 22,5 και μετά πάει στο ’28 για να πέσει πάλι στο ’22,6 και μετά να κάνει ’24... δεν υπάρχει σταθερότητα και μπαινοβγαίνει συνέχεια».

 

«Δεν γίνεται να κάνεις κάποιες αλλαγές έτσι, μπαίνοντας και βγαίνοντας συνεχώς από την πίστα. Και ειδικά όταν έχει χαθεί η κατεύθυνση, όπως τώρα».

 

«Μου φαίνεται ότι από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Rins δεν πιέζει. Στο MotoGP αυτόν που θέλεις να κερδίσεις οπωσδήποτε είναι ο μπροστά».

 

«Όμως αυτός από τον οποίο δεν αντέχεις να χάσεις, είναι ο ομόσταυλός σου! Όμως δεν πρέπει αυτός να είναι το μοναδικό σου κίνητρο και έμπνευση».

 

Κατά τη γνώμη του και η διοίκηση της Suzuki έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα.

 

«Έπρεπε να είχαν λυθεί όλα αυτά προτού φτάσουμε εδώ. Έχουμε φτάσει στα μισά και πόσους βαθμούς έχουμε...; σχεδόν κανένα».

 

Μια άμεση λύση, σύμφωνα με τον Kevin Schwantz, που θα βοηθούσε την ομάδα να ξεπεράσει την κρίση, θα ήταν η επιστροφή του έμπειρου Tom OKane.

 

Ο OKane ήταν αρχιμηχανικός του Aleix Espargaro το 2015 και το 2016, αλλά έφυγε όταν ήρθε στη θέση του Ισπανού ο Iannone με τον Marco Rigamonti.

 

«Θα ήταν τεράστιο πλεονέκτημα η επιστροφή του Tom», δήλωσε ο Schwantz, ο οποίος έχει ακούσει τις πρόσφατες φήμες ότι η KTM ενδιαφέρεται γι’ αυτόν.

 

«Όπως φαίνεται η ΚΤΜ ξέρει ν’ αναγνωρίζει τους καλούς ανθρώπους όταν τους βλέπει».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo και Ducati Panigale

« Προηγούμενο άρθρο

Στην παραγωγή τα νέα φέρινγκ;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα