• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στην παραγωγή τα νέα φέρινγκ;
Μια θετική «παρενέργεια» της κατάργησης των «φτερών»
Νέα 28/07/2017 - 10:08

Η κατάργηση των «φτερών» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, ανοίγει το δρόμο για να βγουν στη γραμμή παραγωγής τα νέα φέρινγκ!

 

Τα προηγούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα στις MotoGP μοτοσυκλέτες, τα γνωστά μας «φτεράκια», δεν θα μπορούσαν ποτέ να πάρουν έγκριση για μοτοσυκλέτες δρόμου.

 

Ωστόσο τα νέα φέρινγκ, αυτά με τα ενσωματωμένα φτεράκια, δεν αποκλείεται να βγουν στην παραγωγή σε μερικά χρόνια, αφού πρώτα περάσουν από τα SBK-Motul.

 

«Αυτά τα νέα φέρινγκ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ακριβά μοντέλα δρόμου», ξεκαθαρίζει ο Διευθυντής Τεχνολογίας του MotoGP, Corrado Cecchinelli.

 

«Δεν ήταν βέβαια αυτός ο σκοπός της κατάργησης των φτερών, αλλά δεν παύει να είναι μια χρήσιμη παρενέργεια».

 

Πέρα από την κατάργηση, οι νέοι κανονισμοί δεν επιτρέπουν παρά μόνο μια αναβάθμιση των νέων φέρινγκ μέσα στη σεζόν. Αυτό ισχύει για όλους, πλην των νέων κατασκευαστών στο Πρωτάθλημα (ΚΤΜ).

 

«Νομίζω ότι πετύχαμε έναν λογικό συμβιβασμό, βάζοντας ένα όριο στο κόστος και ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Επιτροπής για θέματα ασφάλειας».

 

«Το κόστος μειώνεται μιας και όλοι, πλην της KTM που είναι νέος κατασκευαστής, θα μπορούν να κάνουν μόνο μια αναβάθμιση στα νέα φέρινγκ μέσα στη σεζόν».

 

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να σχεδιάσει ένα φέρινγκ που θα παράγει κάθετη δύναμη. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά όχι τόσο συχνά και με περισσότερη ασφάλεια».

 

«Δεν είναι σωστό να λέμε ότι δεν πρέπει να σχεδιάζουν φέρινγκ με αεροδυναμική δράση, διότι αυτή είναι η δουλειά του φέρινγκ. Δεν θέλαμε κάτι τέτοιο».

 

«Το λέω αυτό επειδή αυτοί που ασκούν κριτική υπάρχουν παντού και λένε: καταργήσατε τα φτεράκια, αλλά και πάλι έχουν κάθετη δύναμη χρησιμοποιώντας άλλα πράγματα».

 

«Σωστό, αλλά δεν καταργήσαμε την κάθετη δύναμη! Δεν έχουμε κάτι ενάντια στα αεροδυναμικά βοηθήματα».

 

«Είμαστε εναντίον μόνο σε περιπτώσεις που το κόστος ξεφεύγει από έλεγχο και όταν τα πράγματα είναι επικίνδυνα».

Επόμενο άρθρο »

Schwantz: Σε απόγνωση η Suzuki!

« Προηγούμενο άρθρο

Εκτός Moto2 ο Hernandez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα