• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Τώρα... Ναι!
Μπορούμε να παλέψουμε για τον Τίτλο!
Νέα 27/06/2017 - 11:45

Μέχρι τώρα ο Andrea Dovizioso κρατούσε χαμηλούς τόνους, παρά τις μεγάλες του επιτυχίες, περιμένοντας να δει τη μοτοσυκλέτα του και σε διαφορετικές πίστες/συνθήκες.

 

Μετά τον αγώνα του Assen, όπου και ήταν για μια ακόμη φορά πάρα πολύ καλός, ο Dovi αποφασίζει να αλλάξει στάση και για πρώτη φορά να δηλώσει δημόσια ότι μπορεί να διεκδικήσει τον Τίτλο φέτος!

 

Μπορεί το Assen να μην είναι και τόσο ευνοϊκό για την Ducati, ωστόσο ο Ιταλός άσος ήταν συγκλονιστικός στο τέλος, όταν μέσα σε τρεις γύρους κάλυψε μια διαφορά 4δ από τους μπροστά!

 

Μπορεί να μην ανέβηκε τελικά στο βάθρο, όμως αυτή η παρουσία του ήταν η επιβεβαίωση που ζητούσε.

 

Παράλληλα, ο Dovizioso κατάφερε με την 5η θέση που πήρε στο χτεσινό αγώνα, να ανέβει πρώτος στη βαθμολογία. Ήταν πριν από 11χρ. το 2006, όταν κατάφερνε πάλι κάτι τέτοιο.

 

«Ήταν ένας ωραίος αγώνας, αλλά δυστυχώς το λάθος που έκανα στις κατατακτήριες έκανε περίπλοκα τα πράγματα για μένα, καθώς δεν μπόρεσα να πιάσω το μπροστά γκρουπ από την αρχή».

 

«Στην αρχή δεν ήμουν ομαλός, αλλά κράτησα τη ψυχραιμία μου. Μετά την πτώση του Vinales παρέμεινα συγκεντρωμένος και ήμουν ο πιο γρήγορος στην πίστα και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος».

 

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, ήμασταν πολύ γρήγοροι σήμερα και κάλυψα μια διαφορά πάνω από 4δ από τους μπροστά και όλ’ αυτά σε μια πίστα που δεν είναι η καλύτερη για μένα».

 

«Είναι μια σημαντική 5η θέση αλλά δεν είμαι και ακριβώς χαρούμενος διότι θα μπορούσα και το βάθρο, αλλά οι μάχες με τον Marc και τον Cal ήταν τρελές. Δεν μπορούσα να τους περάσω και δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

 

Και μετά ήρθε το ψιλόβροχο. «Τότε άρχισα να σκέφτομαι και το Πρωτάθλημα. Δεν μπορούσα να καταλάβω κι αν κάποια στροφή είχε νερό και πόσο και το ρίσκο ήταν μεγάλο».

 

«Ήταν λογικό που οι Valentino και Danilo πήραν περισσότερα ρίσκα. Έπρεπε να το κάνουν για το Πρωτάθλημα. Εγώ έκοψα και δυστυχώς δεν πάλεψα για τη νίκη».

 

Όπως γράψαμε και παραπάνω, η πίστα δεν είναι καλή για τις Ducati αλλά ούτε και για τον Dovizioso, ο οποίος όμως στον αγώνα είχε μια έξτρα βοήθεια.

 

«Όλα είναι στις γραμμές... πίσω από τον Vinales, τον έβλεπα τι έκανε σε μερικές στροφές και μετά προσπάθησα να κάνω το ίδιο, να κρατήσω τις γραμμές του και πέτυχε».

 

«Γι’ αυτό και οι παραμικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά και γι’ αυτό ήμουν 4 δέκατα πιο γρήγορος από πριν και πίεζα πολύ».

 

Κι έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας:

 

«Σίγουρα εδώ επιβεβαιώσαμε αυτά που κάναμε στους δυο προηγούμενους αγώνες, επιβεβαιώσαμε ότι μπορούμε να παλέψουμε για τον Τίτλο!»

 

«Φέτος, όπως και πέρυσι, είναι σημαντικό σ’ αυτό το Πρωτάθλημα να μην έχεις πτώσεις. Δυστυχώς έχουμε ήδη ένα μηδέν, που μπορεί να μην ήταν από δικό μου λάθος, αλλά θα επηρεάσει το Πρωτάθλημα».

Επόμενο άρθρο »

Το Assen σε 15 φωτογραφίες

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Όλα είναι πιο εύκολα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα