• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επίσημο: O Morbido στο MotoGP
Με την Marc VDS για 2+1 χρόνια
Νέα 26/06/2017 - 16:15

Πρώτος το αποκάλυψε χτες ο Franco Morbidelli και λίγες ώρες αργότερα ήρθε και το σχετικό δελτίο τύπου από την ομάδα.

 

Η Marc VDS και ο Morbido συμφώνησαν και ο Ιταλός αναβάτης (με Βραζιλιάνικες ρίζες) θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία από το 2018!

 

Ο Morbidelli, πρώτος στη βαθμολογία της Moto2 και νικητής του Assen, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με ρήτρα ανανέωσης και για το 2020.

 

Αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι με μοτοσυκλέτα της Honda τη νέα σεζόν.

 

Έτσι, ο Morbidelli θα γίνει ο πρώτος αναβάτης από την Ακαδημία του Valentino Rossi που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα απέναντι στον «μέντορά» του!

 

«Είναι ωραίο να έχεις ξεκαθαρίσει το μέλλον σου τόσο νωρίς και τώρα μπορώ να συγκεντρωθώ απόλυτα στο Πρωτάθλημα», είπε ο Morbido που μέχρι την ανακοίνωση της συμφωνίας, είχε δυο μέτρια αποτελέσματα.

 

«Είμαι ενθουσιασμένος με τη σκέψη της MotoGP και είμαι χαρούμενος που θα κάνω το βήμα στη μεγάλη κατηγορία με τους ανθρώπους και την ομάδα που γνωρίζω».

 

«Η πρόκληση θα είναι μεγάλη, αλλά ανυπομονώ να βρεθώ εκεί. Τώρα όμως η σκέψη μου είναι στην Moto2 και η MotoGP θα πρέπει να περιμένει για μετά το GP της Valencia».

 

Όπως είναι φυσικό, εξαιρετικά χαρούμενος ήταν και ο Marc Van der Straten για την υπογραφή του Morbido με την ομάδα.

 

«Είμαι πανευτυχής που εξασφαλίσαμε τον Franco Morbidelli για να μας εκπροσωπήσει στη MotoGP από το 2018 κι έπειτα».

 

«Όταν ήρθε σ’ εμάς ήταν σχετικά άγνωστος, όμως είδαμε την προοπτική που είχε και στο τέλος πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας».

 

«Είμαι βέβαιος ότι θα προσαρμοστεί στη μεγάλη κατηγορία, αλλά τώρα έχει άλλες προτεραιότητες. Να πάρει τον πρώτο του Τίτλο και τον δεύτερο της ομάδας μας».

 

Μετά τα νέα αυτά, το μέλλον του Tito Rabat είναι εξαιρετικά αμφίβολο στην ομάδα. Ο Ισπανός συζητά με δορυφορικές ομάδες της Ducati.

 

Από την άλλη άγνωστο είναι το τι θα κάνει και ο δεύτερος οδηγός της Marc VDS στη μεγάλη κατηγορία, ο Jack Miller.

 

Ο Αυστραλός πρόσφατα έχει εκφραστεί κατά του HRC για το ότι δεν του έχει δώσει ούτε ένα εξάρτημα ώστε να εξελιχθεί η μοτοσυκλέτα του.

 

Έτσι λοιπόν, προφανώς περιμένει κάποιες εξασφαλίσεις από την Honda προτού ανανεώσει για 4ο χρόνο με το εργοστάσιο. Αν αυτό είναι που θέλουν και στο HRC.

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Για το μέλλον μου;

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Ο Valentino απέδειξε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα