• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen Moto2: Αγώνας
«Καθάρισε» στο τέλος ο Morbido!
Νέα 25/06/2017 - 17:32

Ο καλύτερος αγώνας της σεζόν, μέχρι στιγμής, έγινε στο Assen της Ολλανδίας στη μεσαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Όπως και στον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, η σημαία βροχής βγήκε περίπου 10 γύρους πριν το τέλος, αλλά ευτυχώς οι ψιχάλες δεν έγιναν βροχή.

 

Όλα τα λεφτά ήταν στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, στον τελευταίο γύρο, όταν ο Franco Morbidelli ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή του επίθεση.

 

Ο Ιταλός της Marc VDS - που και επίσημα έγινε γνωστό ότι θα είναι στη μεγάλη κατηγορία με την ομάδα του το 2018 - κατέκτησε την 5η νίκη της καριέρας του σήμερα.

 

Στο τέλος ήταν τρίτος, πίσω από τους Pasini και Luthi που ήταν πρώτος και θα μπορούσε να περάσει μπροστά στη βαθμολογία αν ο Morbido έμενε 3ος.

 

Όμως ο Franco είχε άλλη γνώμη και με δυο εκπληκτικά προσπεράσματα, έκαμψε την αντίσταση των αντιπάλων του και πανηγύρισε ακόμα μια νίκη φέτος.

 

Ο Luthi προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να γευτεί τη νίκη για έναν ακόμα αγώνα. Η τελευταία φορά που κέρδιζε ήταν στο Phillip Island πέρυσι.

 

Πάντως για τον Ελβετό ήταν το 7ο βάθρο του σε 8 αγώνες και αυτοί οι 20β τον κρατάνε σε μικρή απόσταση από τον Morbidelli, που πλέον είναι στο +12β από τον Luthi.

 

Για την τρίτη θέση του βάθρου έπρεπε να περιμένουμε την απόφαση των αγωνοδικών, καθώς στην πίστα τρίτος πέρασε ο Pasini, ο οποίος όμως έκοψε δρόμο στο τέλος.

 

Με τον Nakagami να τον περνά, ο Pasini βγήκε για λίγο εκτός πίστας και επανήλθε για να περάσει τρίτος τη γραμμή τερματισμού.

 

Ο Paso έλεγε ότι δεν είχε που αλλού να πάει αλλά οι Αγωνοδίκες δεν πείστηκαν και του αφαίρεσαν την τρίτη θέση, η οποία πήγε στον Nakagami.

 

Έτσι ο Ιάπωνας επέστρεψε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το Γύρο στο Τέξας, όταν και πάλι ήταν τρίτος.

 

Ο εκνευρισμένο Pasini έμεινε στην 4η θέση, μπροστά από τον Miguel Oliveira που ήταν η μόνη μοτοσυκλέτα χωρίς πλαίσιο Kalex στην πρώτη δεκάδα.

 

Ο Πορτογάλος της KTM έκανε καλό αγώνα για τρίτο συνεχόμενο Γύρο ήταν μέσα στην πεντάδα των πρώτων.

 

Ο Alex Marquez ήταν μαζί με τους πέντε μπροστά μέχρι και λίγους γύρους πριν το τέλος, όταν όμως φάνηκε ότι δεν είχε το ρυθμό να τους ακολουθήσει και πήρε την 6η θέση.

 

Ωραία ήταν η μάχη για την έβδομη θέση, την οποία κέρδισε στο τέλος ο Xavier Simeon, τερματίζοντας 60χιλ μπροστά από τον Syahrin.

 

Ο τελευταίος πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε αγώνα φέτος, έχοντας προηγουμένως γλυτώσει μια πτώση μόλις στο δεύτερο γύρο του αγώνα!

 

Ο καλύτερος νεοφερμένος στον αγώνα ήταν ο Fabio Quartararo που τερμάτισε στην ένατη θέση, μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Peco Bagnaia.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Μια σημαντική νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Assen MotoGP: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα