• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen Moto3: Αγώνας
Επικές μάχες, 2η νίκη για Canet!
Νέα 25/06/2017 - 13:44

Ένας ακόμα αγώνας για γερά νεύρα έγινε στην κατηγορία της Moto3 στη θρυλική πίστα του Assen, για τον 8ο Γύρο της φετινής σεζόν.

 

Λίγο πριν την έναρξη είχαμε μερικές ψιχάλες να πέφτουν στην πίστα, αλλά ευτυχώς στη συνέχεια η βροχή έμεινε μακριά.

 

Στο στεγνό οι 31 αναβάτες της κατηγορίας έδωσαν ομηρικές μάχες, με μόνο τον τραυματία Niccolo Antonelli να μην είναι ανάμεσά τους.

 

Γρήγορα ξεχώρισε ένα γκρουπ έξι αναβατών μπροστά που έδιναν μάχες για την πρωτιά, την ώρα που από πίσω ερχόταν δυνατός ο Aron Canet!

 

Ο Ισπανός δεν είχε καλή εκκίνηση από την 6η θέση και είχε υποχωρήσει αρκετές θέσεις, όμως ο ρυθμό του ήταν πολύ δυνατός και γρήγορα έφτασε το μπροστινό γκρουπ.

 

Μαζί του έφερε κι άλλους συναθλητές του κι έτσι στο τέλος είχαμε 11 μοτοσυκλέτες να είναι κοντά και να δίνουν μάχες!

 

Όπως πάντα, μέχρι και την τελευταία στροφή δεν ήταν ασφαλές να κάνεις πρόβλεψη για τον νικητή.

 

Αυτή τη φορά ο πολύ ανεβασμένος Aron Canet είχε το πάνω χέρι σε σχέση με τους αντιπάλους του.

 

Ο Ισπανός είχε κοντά του τον Romano Fenati, αλλά ήξερε ότι στα φρένα της τελευταίας στροφής θα μπορούσε να μπει πιο βαθιά.

 

Το έκανε, πέρασε μπροστά και για 35χιλ του δευτερολέπτου πήρε μια σπουδαία νίκη σ’ έναν τρομερό αγώνα της μικρής κατηγορίας!

 

Για τον Canet ήταν η δεύτερη νίκη του στην Moto3 (όλες φέτος) και μια νίκη που τον ανεβάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 30β πίσω από τον Mir.

 

Ο Joan Mir είχε δείξει από την Παρασκευή πάρα πολύ δυνατός στο τελευταίο κομμάτι, όμως ήταν εκεί που περιέργως - κι ενώ ήταν πρώτος - έχανε συνεχώς θέσεις!

 

Έπεσε λοιπόν στην 11η θέση αλλά τελικά τερμάτισε 9ος και πήρε εφτά βαθμούς, εξαιτίας δυο πτώσεων στο τέλος, πρώτα του Norrodin και μετά του Bendsneyder.

 

Ο τελευταίος έδωσε τρομερές μάχες με τους Fenati, Mir και Martin στην αρχή του αγώνα, αποφασισμένος να πάρει κάτι καλό μπροστά στους συμπατριώτες του.

 

Στο τέλος όμως δεν κατάφερε καν να τερματίσει καθώς έπεσε μερικά μόλις μέτρα πριν περάσει τη γραμμή τερματισμού.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι αν ο Ολλανδός κατάφερνε να περάσει τη γραμμή, έστω και πεσμένος, αλλά να ακουμπά τη μοτοσυκλέτα του, τότε θα έπαιρνε βαθμούς.

 

Με τον Mir τόσο πίσω και ο Romano Fenati μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή που πλέον είναι στους 32β αν και έχασε μια θέση στη βαθμολογία και είναι 3ος.

 

Ήταν μια δεύτερη συνεχόμενη 2η θέση για τον Ιταλό που ήταν αρκετά ικανοποιημένος που πήρε τους 20β σ’ έναν τόσο δύσκολο αγώνα.

 

Στο βάθρο επέστρεψε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και ο John McPhee. Ο Σκωτσέζος, όπως και ο Fenati, ξεκίνησε από πολύ πίσω στο grid (19ος και 15ος αντίστοιχα).

 

Όμως είχε πολύ καλό ρυθμό και γρήγορα ανέβηκε στις πρώτες θέσεις, έδωσε τη μάχη ακόμα και για τη νίκη αλλά συμβιβάστηκε με το τρίτο σκαλί του βάθρου.

 

Ο Jorge Martin ξεκίνησε από την pole αλλά πλήρωσε στο τέλος ένα λάθος του που τον έριξε τελευταίο στο μπροστινό γκρουπ.

 

Πάλεψε, επανήλθε με δυνατό ρυθμό στη συνέχεια και προσπάθησε για κάτι καλύτερο από την 4η θέση, αλλά δεν κατέστη δυνατό για τον Ισπανό άσο.

 

Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Jules Danilo που στο Assen πέρυσι έπαιρνε το καλύτερο αποτέλεσμά του σε Παγκόσμιο επίπεδο (6ος).

 

Φέτος έκανε ένα βήμα παραπάνω και πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 5η θέση, 62 μόλις χιλιοστά μπροστά από τον Marcos Ramirez.

 

Πριν μπούμε στα τελευταία στάδια του αγώνα, ο Ramirez έκανε μια τρομερή επίθεση και πέρασε στην πρώτη θέση με την KTM του, αλλά στο τέλος υποχώρησε 6ος.

 

Ο Ramirez ήταν η καλύτερη ΚΤΜ με τις Honda να μονοπωλούν και πάλι το ενδιαφέρον στις πρώτες πέντε θέσεις.

 

Οι Rodrigo και Suzuki ισοφάρισαν τα καλύτερά τους αποτελέσματα σε αγώνα της Moto3, κατακτώντας την 7η και 8η θέση αντίστοιχα.

 

Τη δεκάδα, πίσω από τον Mir, έκλεισε ο Nicolo Bulega που έκανε μοναχικό αγώνα κι εκμεταλλεύτηκε τις πτώσεις των Norrodin-Bendsneyder στο τέλος.

Επόμενο άρθρο »

Assen MotoGP: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Assen MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα