• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Όταν δεν έχω πρόσφυση
Τότε έχω πρόβλημα!
Νέα 25/06/2017 - 01:03

Στις ΕΔ4 ο Jorge Lorenzo ήταν στην δεύτερη θέση κι όλα έδειχναν καλά για τον άσο της Ducati στο βρεγμένο Assen.

 

Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ. Λίγο αργότερα, στις ΚΑΤ1, ο Jorge δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλύτερο από την 11η θέση.

 

Για τον Ισπανό, που θα ξεκινήσει 21ος τον αυριανό αγώνα, στην τελευταία σειρά της εκκίνησης, είναι το χειρότερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες της μεγάλης κατηγορίας.

 

Τόσο άσχημη θέση δεν είχε ούτε το 2008, όταν ξεκινούσε την καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή η θέση, η 21η, τον γυρίζει πολύ πίσω, σε εποχές 125cc.

 

Ήταν το 2003 στην Jerez, όταν ο νεαρός Lorenzo έπαιρνε μόλις την 26η θέση σ’ ένα σχηματισμό εκκίνησης 37 αναβατών...

 

«Γυρίζουμε και πάλι στα ίδια... θα μπορούσαμε να είμαστε απαισιόδοξοι και να λέμε, ορίστε, το χειρότερο αποτέλεσμα από το 2003, αλλά σήμερα στο MotoGP έτσι είναι τα πράγματα».

 

«Πριν εφτά χρόνια αν ήσουν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον πρώτο θα ήσουν στην πέμπτη θέση... τώρα με το χρόνο μου στις ΚΑΤ1 θα ήμουν 5ος στις ΚΑΤ2, αλλά δεν κατάφερα να περάσω».

 

«Την πιο κρίσιμη στιγμή είχα τη χειρότερη αίσθηση και είμαι 21ος... αυτό είναι το MotoGP τώρα και πρέπει να το αποδεχτείς. Στο Montmelo ήμουν δεύτερος και δυο εβδομάδες μετά είμαι δεύτερος από το τέλος».

 

«Δεν είχα καλή αίσθηση, δεν είχα πρόσφυση στον πίσω τροχό. Οι Redding κι ο Petrucci ήταν γρήγοροι ενώ εγώ κι ο Dovi όχι. Το γιατί είναι κάτι που πρέπει να το εξετάσουμε».

 

«Όταν όμως νοιώθω καλά - και τις περισσότερες φορές η Ducati είναι καλή στο βρεγμένο - είμαι ανταγωνιστικός. Όταν δεν έχω πρόσφυση και δεν νοιώθω καλά, έχω προβλήματα».

 

«Με λίγο νερό ήμουν ανταγωνιστικός. Στα 15 λεπτά με πολύ νερό, ήταν καταστροφικά... σαν να οδηγείς στον πάγο. Δεν είχαμε καθόλου πρόσφυση».

 

«Και δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί ήταν ανταγωνιστικοί. Ήταν το βάρος, τα ελαστικά, το στυλ; δεν ξέρω... είναι δύσκολο να πεις».

 

Μπορεί να είναι τα ελαστικά λοιπόν; «Μπορεί», απαντά ο Jorge. «Ακόμα και το πιο μαλακό, σ’ αυτές τις συνθήκες το νοιώθεις σκληρό και για τους ελαφρείς αναβάτες και αυτούς που δεν είναι επιθετικοί, είναι δύσκολα τα πράγματα».

 

Το σχέδιό του για τον αυριανό αγώνα είναι «...να είμαι προσεχτικός, διότι είμαι σε μια κατάσταση που δεν έχω συνηθίσει... να είμαι τόσο πίσω με πολλούς μπροστά μου».

 

«Και να κάνω ό,τι μπορώ σε κάθε στροφή... ούτε κάτι λιγότερο, ούτε κάτι περισσότερο. Να κάνουμε καλή εκκίνηση, να κερδίσουμε θέσεις και μετά αν έχουμε το ρυθμό, σιγά-σιγά να πηγαίνουμε μπροστά».

Επόμενο άρθρο »

Assen MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Μετά τις ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα