• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen Moto2: ΚΑΤ
Η pole στο Morbido, τραυματίστηκε ο Baldassarri
Νέα 24/06/2017 - 19:14

Οι σημερινές κατατακτήριες της Moto2 έκρυβαν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για μερικούς αναβάτες της κατηγορίας.

 

Κατ’ αρχήν είχαμε μια δεκάλεπτη καθυστέρηση στην αρχή για να καθαριστεί η πίστα από τα λάδια που άφησε η Aprilia του Sam Lowes.

 

Οι οδηγοί μπήκαν δυνατά στην πίστα που στέγνωνε συνεχώς και με το φόβο της βροχής να πλανάται, έκαναν συνεχώς γρήγορους γύρους.

 

Αυτό όμως έκρυβε κινδύνους καθώς με τα σλικ ελαστικά πίεζαν για το καλύτερο δυνατό σε μια πίστα όχι τελείως στεγνή.

 

Έτσι ήρθε η πρώτη σφοδρότατη πτώση του Peco Bagnaia με τον Ιταλό να πέφτει από highside και να σκάει στην άσφαλτο με το κεφάλι!

 

Ευτυχώς πήγαν όλα καλά για τον Bagnaia, αλλά λίγο αργότερα ο Sandro Cortese έπεσε επίσης από highside με πολύ άσχημο τρόπο.

 

Και ο Γερμανός άσος σηκώθηκε χωρίς κάποιο πρόβλημα. Το κακό όμως τρίτωσε στην περίπτωση του Lorenzo Baldassarri.

 

Ο Ιταλός ήταν στις πρώτες θέσεις και πίεζε για έναν ακόμη καλύτερο χρόνο όταν έχασε τον έλεγχο στην 15 και έπεσε από highside.

 

Η πτώση του ήταν από τις πιο τρομακτικές που έχουμε δει, πέφτοντας με πολύ δύναμη στην άσφαλτο και χάνοντας προσωρινά τις αισθήσεις του μετά από ένα τέτοιο χτύπημα.

 

Ευτυχώς γρήγορα ανέκτησε τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να τον έχουν περικυκλώσει και να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες.

 

Ο άσος της Forward Racing παρέμεινε ξαπλωμένος ενώ οι κόκκινες σημαίες κυμάτιζαν στην πίστα, 14 λεπτά μετά την έναρξη του 45λεπτου.

 

Με προσοχή τον έβαλαν στο φορείο κι αφού πέρασε από το Ιατρικό Κέντρο, πήγε κατευθείαν στο κοντινό νοσοκομείο για εξετάσεις. Η κατάστασή του είναι σταθερή.

 

Μετά τη νέα καθυστέρηση, οι αναβάτες μπήκαν και πάλι στην πίστα που είχε στεγνώσει σχεδόν εξ ολοκλήρου.

 

Ο πιο δυνατός έδειχνε ο Alex Marquez, ενώ πριν τη διακοπή ήταν ο Morbidelli αυτός που έκανε τον ένα γρήγορο γύρο μετά τον άλλο.

 

Ο Marquez όμως δεν απέφυγε μι πτώση οχτώ λεπτά πριν το τέλος και ενώ ξαναμπήκε στην πίστα, δεν μπόρεσε να κατεβάσει το χρόνο του κι έπεσε στην 8η θέση.

 

Αντίθετα ο Morbido βρήκε το κάτι παραπάνω και πήρε την pole, την 4η της καριέρας του (όλες φέτος), με τον Takaaki Nakagami να έρχεται δεύτερος.

 

Ο Ιάπωνας κρατούσε την pole μέχρι το τέλος, αλλά τον καθυστέρησε άθελά του ο Nagashima. Πάντως ήταν χαρούμενος καθώς επέστρεψε στην πρώτη σειρά για πρώτη φορά μετά το περσινό GP στην Aragon.

 

Μαζί τους στην πρώτη σειρά θα είναι και ο Tom Luthi που πέρυσι είχε πάρει την pole στο Assen, αν και τελικά τον αγώνα είχε κερδίσει ο Nakagami που ελπίζει το ίδιο να κάνει και αύριο.

 

Στο συνοδευτικό αρχείο δείτε πως διαμορφώνονται και οι υπόλοιπες σειρές της εκκίνησης του αυριανού αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Άρπαξα την ευκαιρία!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen MotoGP: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα