• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Donington: Αγώνας 2
Ο Rea έσπασε την κυριαρχία του Sykes!
Νέα 28/05/2017 - 18:56

Με μια ωραία νίκη, ο Jonathan Rea έσπασε την κυριαρχία του Tom Sykes στο Donington Park (που κρατούσε από το 2013).

 

Ο Rea παράλληλα πήρε και την 100ή νίκη της Kawasaki στο Πρωτάθλημα των SBK-Motul.

 

Εξαιρετικός ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατάφερε να ξεπεράσει την ατυχία του από τον πρώτο αγώνα, όταν το πίσω λάστιχο του έσκασε κι έπεσε!

 

Ο Rea μπήκε πολύ δυνατά στον δεύτερο αγώνα και από την 10η θέση, είχε καταφέρει ν ‘ανέβει στην πρώτη θέση μέχρι το δεύτερο γύρο.

 

Στη συνέχεια έκανε και μια μικρή διαφορά ασφαλείας, ενώ ο αγώνας πήρε δραματική τροπή και μέσα στους πρώτους εννέα γύρους είχαμε εφτά εγκαταλείψεις!

 

Σ’ αυτό το διάστημα είχαμε την πτώση του Leon Haslam που είχε πάρει τη 2η θέση στο χτεσινό αγώνα και ο οποίος ανάγκασε τον Davies να βγει στο γρασίδι και να πέσει στην 15η θέση.

 

Στον ένατο γύρο ο Marco Melandri αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με σπασμένη αλυσίδα, ενώ οι Torres και Mercado έπεφταν, με τον Eugene Laverty να έχει πτώση νωρίτερα.

 

Προς το τέλος ο Tom Sykes είχε καταφέρει να μειώσει τη διαφορά του από τον Rea μπροστά και δυο γύρους πριν το τέλος τον έφτασε στο ένα δευτερόλεπτο.

 

Ωστόσο δεν κατάφερε να καλύψει αυτή τη διαφορά και συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, σταματώντας το σερί των 9 συνεχόμενων νικών του στην πίστα.

 

Πάντως ο Sykes κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον ομόσταυλό του στους 55 βαθμούς.

 

Ο Davies από την άλλη κατάφερε να ξεκολλήσει από τις πίσω θέσεις και με δυνατούς γύρους ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

 

Ο άσος της Ducati ανάγκασε τον Michael Van der Mark της Yamaha να συμβιβαστεί με την 4η θέση, με τον Alex Lowes, τον ομόσταυλό του, να ακολουθεί στην 5η.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Leon Camier έβαλε την MV Agusta του στην 6η θέση, όντας άνετα μπροστά από τον Xavi Fores (Ducati) και τον Roman Ramos (Kawasaki).

 

Με τις πολλές εγκαταλείψεις, δόθηκε η ευκαιρία σε μια άλλη έκτακτη συμμετοχή, τον Jake Dixon να πανηγυρίσει μια θέση στη δεκάδα (9ος), μπροστά από τον Raffaele de Rosa.

 

Μετά τον τραγικό χαμό του Nicky Hayden, ο Stefan Bradl - ο ομόσταυλός του στην ομάδα της Honda - κατάφερε να πάρει την 11η θέση σήμερα.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Η νίκη πιο σημαντική

« Προηγούμενο άρθρο

Σέρρες ΠΠΤ2017, οι νικητές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα