• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Donington: Αγώνας 1
Έγραψε ιστορία ο Sykes, έπεσε ο Rea!
Νέα 27/05/2017 - 18:28

Ιστορία έγραψε ο Tom Sykes σήμερα, καθώς έγινε ο μόνος αναβάτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, που καταφέρνει να πάρει 9 συνεχόμενες νίκες σε μια πίστα.

 

Την ίδια ώρα ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Jonathan Rea, είχε μια σφοδρή πτώση από τη δεύτερη θέση στα τελευταία στάδια του αγώνα.

 

Στην αρχή όμως ήταν ο Chaz Davies που είχε αναλάβει τα ηνία, ωστόσο έχασε το μπροστινό της Ducati του και στη συνέχεια ανέλαβαν οι δυο Kawasaki.

 

Οι δυο τους άρχιζαν να απομακρύνονται από τον Leon Haslam και την ιδιωτική του Kawasaki που κάνει έκτακτη συμμετοχή στο Donington Park.

 

Ο Rea κατάφερνε να κρατάει σε απόσταση τον Sykes, ωστόσο ο τελευταίος ξεκίνησε την αντεπίθεσή του από τον 14ο γύρο του αγώνα.

 

Οι μάχες μεταξύ τους ξεκίνησαν, αλλά λίγο αργότερα ο Sykes κατάφερε να περάσει και να μείνει μπροστά από τον αντίπαλό του στην Melbourne Loop. Στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και ξέφυγε.

 

Ο Rea από την άλλη έδειχνε ότι εύκολα θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση, ωστόσο τρεις γύρους πριν το τέλος έχασε το πίσω κι έπεσε από την Kawasaki του.

 

Έτσι ο Haslam πήρε μια δεύτερη θέση ανέλπιστη, με τα δράματα να συνεχίζονται όμως πίσω από τους πρώτους.

 

Ο Alex Lowes είχε υποχωρήσει στην 20η θέση μετά από μια επαφή με τον Eugene Laverty και τον Leon Haslam στην πρώτη στροφή.

 

Με καταπληκτικό ρυθμό όμως, ο Βρετανός της Yamaha αντεπιτέθηκε και κατάφερε να είναι τέταρτος στον τελευταίο γύρο του αγώνα!

 

Εκείνη τη στιγμή ο Marco Melandri άνοιξε τη γραμμή του και βγήκε εκτός στη Melbourne Loop, με τον Lowes να το εκμεταλλεύεται για ν’ ανέβει στο βάθρο.

 

Ήταν το πρώτο της Yamaha για φέτος και το πρώτο δικό του από το 2015 και το Γύρο στην Ταϋλάνδη, όταν αγωνιζόταν με την Crescent Suzuki.

 

Ο Melandri κράτησε την τέταρτη θέση μπροστά από τον Michael Van der Mark, με τον Leon Camier και την MV Agusta του να τερματίζουν στην 6η θέση.

 

Στην έβδομη θέση πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Leandro Mercado, ο οποίος στα μέσα περίπου του αγώνα είχε καταφέρει ν’ ανέβει ως και την 4η θέση.

 

Ο Chaz Davies ανέκαμψε από τη γρήγορη πτώση του στον αγώνα και τελικά πήρε την 8η θέση. Ένατος ήταν ο Jordi Torres με την BMW του, με τον Xavi Fores να βάζει την Ducati του στη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Οι Pole Positions των Σερρών

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Donington: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα