• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul στο Donington
Στη μνήμη του Nicky Hayden
Νέα 24/05/2017 - 11:49

Αυτό το Σ/Κ θα ξεκινήσει ο 6ος Γύρος της σεζόν για τα SBK-Motul, μ’ ένα βαρύ πέπλο να έχει πέσει στο paddock του Πρωταθλήματος.

 

Τα νέα του θανάτου του Nicky Hayden - όσο κι αν όλοι ήξεραν ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή - προκάλεσαν ένα ισχυρό σοκ σε όλους.

 

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θρηνεί αλλά συνάμα είναι έτοιμος να τιμήσει τη μνήμη του Hayden δίνοντας έναν ωραίο αγώνα στην Βρετανική πίστα.

 

Εκεί που όλα ξεκίνησαν για τα SBK το 1988, καθώς στο Donington Park έγινε ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος.

 

Η πίστα έχει δυο όψεις, καθώς από τη γρήγορη ροή περνάει στην stop-and-go απαιτώντας ισορροπημένες ρυθμίσεις από τις μοτοσυκλέτες.

 

Είναι βέβαια η πίστα του Tom Sykes, με τον άσο της Kawasaki να μην έχει χάσει εκεί από το 2013! Έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα με το στομάχι του, ο Βρετανός ετοιμάζεται για την πρώτη του νίκη φέτος.

 

Ο συνδυασμός Sykes-Donington είναι δύσκολο να σπάσει, ωστόσο ο Jonathan Rea θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τα καταφέρει.

 

Μπροστά στο κοινό του, όπως και ο Sykes, ο Rea - που έχει το ρεκόρ πίστας στο Donington - θέλει να πάρει την 1η νίκη του με Kawasaki στην πίστα.

 

Σημαντικό εμπόδιο στην επέλαση των Kawasaki θα είναι ο ανεβασμένος, μετά το διπλό του στην Imola, Chaz Davies.

 

Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι η παράδοση δεν είναι με το μέρος του άσου της Ducati, ο οποίος δυσκολεύεται αρκετά μέσα στην πατρίδα του.

 

Με την υποστήριξη των συμπατριωτών του στις κερκίδες, ο Alex Lowes θα κυνηγήσει το πρώτο βάθρο της Yamaha και του ίδιου για φέτος.

 

Πέρυσι είχε αναγκαστεί να δει τους αγώνες στο Donington από το σπίτι του, που είναι πολύ κοντά στην πίστα, λόγω τραυματισμού κι αυτό τον κάνει περισσότερο αποφασισμένο φέτος.

 

Μετά τη σφοδρή του πτώση στην Imola, όταν κι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μοτοσυκλέτα του που τυλίχτηκε στις φλόγες, ο Laverty φτάνει αποφασισμένος στο Donington.

 

Μετά το δύσκολο ξεκίνημά του φέτος, στην επιστροφή του στα SBK, ο Eugene θα έχει κάποιες αναβαθμίσεις στην Aprilia του για να τον διευκολύνουν, σε μια πίστα που δεν τα πηγαίνει τόσο καλά.

 

Η ατμόσφαιρα στο γκαράζ της Honda θα είναι βαριά και ο Stefan Bradl θα έχει το δύσκολο έργο να συνεχίσει το έργο του, έχοντας στο μυαλό του τον Nicky Hayden.

 

Οι αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής θα ξεκινήσουν στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Επόμενο άρθρο »

Το τελευταίο δώρο του Nicky

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Καταστροφική!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα