• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Η συνέντευξη τύπου
Με τη σκέψη όλων στον Nicky Hayden
Νέα 18/05/2017 - 21:55

Με τη σκέψη όλων στον Nicky Hayden, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτό, ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Le Mans.

 

Όσο δύσκολο κι αν είναι όμως, αύριο οι πρωταγωνιστές του MotoGP θα κληθούν να μπουν στην πίστα για το Γαλλικό GP.

 

Στο Le Mans, ο Valentino θέλει ν’ ανακάμψει μετά το εφιαλτικό Σ/Κ στην Jerez: «Στο παρελθόν η Μ1 έχει αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστική σ’ αυτή την πίστα».

 

«Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τον καιρό, με την ελπίδα ότι θα βρούμε την κατάλληλη εμπιστοσύνη».

 

Δίπλα του ο Marc Marquez, που επανέλαβε ότι ήταν «...μεγάλη έκπληξη για την Honda η Jerez. Πάλεψα μέχρι τέλους, ενώ είχα θετικά μηνύματα κι από το τεστ».

 

Όσο για το Le Mans; «Μ’ αρέσει η πίστα, αλλά κάποιες φορές συμβαίνει και δεν μπορείς να νικήσεις σε μια αγαπημένη σου πίστα».

 

«Το 2014 τα κατάφερα και πέρυσι ήμουν στο βάθρο μέχρι πριν την πτώση μου. Προτεραιότητά μας είναι η τριάδα».

 

«Πάντως το Le Mans θα είναι ερωτηματικό, μιας και οι μοτοσυκλέτες είναι διαφορετικές από πέρυσι και θα πρέπει να βασίσουμε τα πάντα στις σημειώσεις του Cal».

 

Το βάθρο είναι ο στόχος και για τον Dani Pedrosa. «Στους τελευταίους αγώνες σημειώσαμε σημαντική πρόοδο, ενώ ήμουν ανταγωνιστικός και στο τελευταίο τεστ».

 

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη νέα άσφαλτο και συγκεκριμένα να δούμε τα επίπεδα εμπιστοσύνης που θα έχουμε στις στροφές. Εδώ πρέπει να προσέχουμε τον Zarco».

 

Ο Γάλλος, που όπως έγινε γνωστό ανανέωσε με την Tech3 και για το 2018, ήταν δίπλα κι άκουγε:

 

«Οι οπαδοί μου θέλουν ένα βάθρο εδώ κι αυτό θέλω κι εγώ. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλύτερη πρόσφυση».

 

«Ο στόχος είναι να μείνουμε κοντά με τους ταχύτερους. Νοιώθω την αγάπη του κόσμου. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται περισσότερος λόγος για τις μοτοσυκλέτες στην Γαλλία και η λύση είναι τα καλά αποτελέσματα».

 

Και δεν είναι ο μόνος Γάλλος στο σχηματισμό εκκίνησης. Στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Loris Baz, ο οποίος μίλησε και για τον Sylvain Guintoli που θα αντικαταστήσει τον Rins στην Suzuki.

 

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεκινάς να οδηγείς μια μοτοσυκλέτα στη μέση της σεζόν. Θα του πάρει μερικές περιόδους δοκιμών για να το βρει και είμαι βέβαιος ότι σταδιακά θα χτίσει την εμπιστοσύνη του».

 

Ο Jorge Lorenzo γνωρίζει πολύ καλά την πίστα του Le Mans, είναι άλλωστε ο πολυνίκης αναβάτης εκεί, με έξι νίκες στο ενεργητικό του.

 

«Είναι μια μαγική πίστα για εμένα κι ελπίζω ότι θα είναι και για την Ducati. Πέρυσι οι Iannone και Dovizioso ήταν γρήγοροι μέχρι πριν πέσουν».

 

«Δεν έχω βρεθεί ποτέ στο παρελθόν τόσο μακριά από τους καλύτερους, αλλά δεν τα παρατάω. Αρχίζω και καταλαβαίνω καλύτερα τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας».

 

«Νοιώθω όλο και πιο άνετα και όλο και περισσότερο η οδήγηση βγαίνει πιο φυσική. Νομίζω ότι αυτό φαίνεται και στην τηλεόραση. Αν μπορώ να νικήσω; Τα πάντα γίνονται στο MotoGP».

 

Ο Lorenzo, όπως και ο Dovizioso, βρέθηκε στο Mugello πριν λίγα 24ωρα για δοκιμές στην Ιταλική πίστα.

 

«Ήταν μια θετική ημέρα για εμάς. Η πίστα γλιστρούσε κι έκανα 63 γύρους με κάποιες αλλαγές, αποκτώντας κι άλλη αυτοπεποίθηση».

 

Στο τεστ της Jerez, οι αναβάτες είχαν στη διάθεσή τους το μπροστινό ελαστικό του 2016, αυτό με τον πιο σκληρό σκελετό.

 

Ο Valentino είπε σχετικά: «Νομίζω ότι έγινε μικρή πρόοδος» και μαζί του συμφώνησε ο Marquez: «Συμφωνώ με τον Valentino μιας και δεν βρήκα κάτι το αρνητικό».

 

Πάντως ο Dani Pedrosa είχε διαφορετική γνώμη: «Δεν είδα κάποια μεγάλη διαφορά Υπάρχουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά κι επομένως το κλειδί είναι ποιος θα προσαρμοστεί καλύτερα».

 

Από την πλευρά του, ο Lorenzo σημείωσε: «Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να νοιώθεις καλά και με τα δυο ελαστικά».

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Ιατρικό ανακοινωθέν για τον Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα