• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Biaggi: Εχθρός του Rossi;
Μόνον ο χρόνος που περνά!
Νέα 12/05/2017 - 17:16

Σε ενάμιση μήνα, στις 26 Ιουνίου, ο Max Biaggi θα γιορτάσει τα 46α γενέθλιά του, ένα νούμερο που παραπέμπει στον μεγάλο του αντίπαλο, τον Valentino Rossi.

 

Πρόσφατα ο Rossi, στο GP της Αμερικής, απάντησε σε ερώτηση για το ποιός θα ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος σε ταινία δράσης και είπε τον Max Biaggi!

 

Ο τελευταίος έδωσε συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα στην Corriere dello Sport και μίλησε για πολλά και για τον Rossi, που σε ηλικία 38 ετών προηγείται στο Πρωτάθλημα.

 

«Τα πάει πολύ καλά και πρόσφατα ήμουν πολύ χαρούμενος που είπε ότι οι μεγαλύτερές του μάχες ήταν μ’ εμένα. Δώσαμε μεγάλες μάχες και μου λείπουν λίγο».

 

«Σήμερα δεν έχει ισάξιό του. Ο πραγματικός του αντίπαλος δεν είναι ο Marquez, ούτε ο Vinales. Είναι ο χρόνος!»

 

Ο Biaggi αγωνιζόταν - με μεγάλη επιτυχία - μέχρι τα 42 του χρόνια στο Πρωτάθλημα των SBK. Υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας στο συγκεκριμένο άθλημα λοιπόν;

 

«Δεν υπάρχει... για μένα το τελευταίο μου βάθρο στην Sepang, στα SBK, σε ηλικία 42 ετών ήταν το μεγάλο μου στοίχημα που το κέρδισα».

 

«Αν και υπήρξαν δυσκολίες. Η μεγαλύτερη είναι ότι το μυαλό σκέφτεται, αλλά το σώμα δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει».

 

«Η ταχύτητα είναι ταχύτητα. Όταν πρέπει λοιπόν να βάλεις τη ρόδα σε μια συγκεκριμένη τροχιά και το χάσεις, έστω και για λίγα εκατοστά, σημαίνει ότι έχασε δέκατα στο γύρο».

 

«Σίγουρα μπορείς να καλύψεις το χαμένο έδαφος στη συνέχεια του αγώνα και χάρη στην εμπειρία που έχεις, αλλά όχι όλο.

 

Ο Rossi δεν φαίνεται ότι έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο ακόμα! Πάντως πρόσφατα έλεγε ότι έχει χάσει λίγο από το κουράγιο του, απ’ όταν ήταν νέος.

 

«Αυτό είναι φυσικό, αλλά δεν είναι το κουράγιο. Χάνεις την εκρηκτικότητά σου στις αντιδράσεις κι έτσι αρχίζεις να οδηγείς διαφορετικά».

 

Τι έχει αλλάξει από την εποχή του Biaggi μέχρι σήμερα; «Πολύ λίγα», απαντά ο Ιταλός και συνεχίζει:

 

«Ακόμα έχουμε δυο Honda και δυο Yamaha στην κορυφή. Έχω οδηγήσει και με τους δυο και στην εποχή μου, το HRC ήταν δομημένο στρατιωτικά! Με την άφιξη του Nakamoto έχει γίνει πιο φιλικό».

 

Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Γύρος για το 2017 αποτελεί παρελθόν και για τον Biaggi ο αγώνας στην Jerez «...έβαλε και πάλι τον Lorenzo στο προσκήνιο. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, λόγω της ζέστης».

 

«Μου αρέσει τόσο ο Vinales, όσο και ο Marquez, αν και έχουν διαφορετικά στυλ. Ο Maverick είναι χαμαιλέοντας και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα».

 

«Ο Marc είναι απίστευτος, ελέγχει τρομερά τη μοτοσυκλέτα του κι ας φαίνεται ότι είναι συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού».

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι είχε πρόταση από την Aprilia να είναι ο Team Manager της ομάδας.

 

«Αυτό μου είχε υποσχεθεί ο Roberto Colaninno, αλλά δεν έγινε. Έμεινε μόνο ως πρόταση. Ακόμα αναρωτιέμαι γιατί...»

 

Τώρα όμως είναι ο εκπρόσωπος της Mahindra και είναι Team Manager της ομάδας στην Ιταλική Moto3 με βλέψεις να προχωρήσουν κι άλλο στο μέλλον.

 

«Το βασικό είναι να βρεις οικονομικούς πόρους. Στην αρχή δεν μπορείς να σκεφτείς καν το κέρδος. Οι αγώνες είναι μια επένδυση».

 

«Ελπίζω σύντομα να βρούμε έναν αναβάτη που θα κάνει τη διαφορά. Δεν είναι εύκολο να προβλέψεις τη γέννηση ενός Πρωταθλητή».

 

«Ο δικός μου, ο Davide Baldini είναι μόλις 14 ετών, αλλά έχει πραγματικό θάρρος».

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Imola: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez/Morbido @ Aragon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα