• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιότητα πάνω ποσότητα
Ο Smith για το τεστ της Jerez
Νέα 11/05/2017 - 14:22

Μια ημέρα μετά τον αγώνα της Jerez, όταν ο Bradley Smith πήρε δυο βαθμούς, ο Βρετανός της ΚΤΜ βρέθηκε στην Ισπανική πίστα για το επίσημο τεστ.

 

Εκεί τον περίμενε αρκετή δουλειά, αλλά έκανε περιορισμένους γύρους μιας και η ΚΤΜ ήθελε να φυλάξει τον νέο της (big-bang) κινητήρα.

 

Ο Smith ολοκλήρωσε το τεστ στην 17η θέση, 1,5δ πίσω από την κορυφή και τον Maverick Vinales, δοκιμάζοντας διάφορες ρυθμίσεις με τη σκέψη στο Le Mans.

 

«Δεν παραπονιέμαι», είπε ο Smith. «Αποφασίσαμε να μην κάνουμε πολλούς γύρους γιατί είμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια εξέλιξης».

 

«Η ποιότητα είναι πάνω από την ποσότητα. Είδαμε μερικά πράγματα που δεν μπορούσαμε στο GP μ’ αυτό τον νέο κινητήρα και δώσαμε στα παιδιά κατευθυντήριες γραμμές για τα επόμενα βήματα».

 

«Έχουμε εύρος πληροφοριών, με τον Kallio ν’ ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα, το ίδιο και ο Pol και εγώ που έκανα διαφορετικά πράγματα».

 

«Όλοι δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα κι ελπίζουμε η ομάδα να τα συνδυάσει όλα αυτά. Τώρα έχουμε καλύτερη μοτοσυκλέτα κι αν είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα, θα χρειαστούν νέα εξαρτήματα στους επόμενους αγώνες».

 

Ο νέος κινητήρας έκανε αμέσως αίσθηση και ήταν τόσο σημαντικά βελτιωμένη η παρουσία των αναβατών της ΚΤΜ, που δεν κρίθηκε απαραίτητο να κάνουν συγκριτικά τεστ.

 

«Δεν είχα τον παλιό κινητήρα. Μ’ αρέσει ο καινούργιος και δεν ήθελα να μπερδευτώ κάνοντας διάφορα συγκριτικά με τον παλιό και τον καινούργιο».

 

Τέλος, μίλησε και για το ελαστικό του ’16 που δοκίμασε στο τεστ, αυτό δηλαδή με τον πιο σκληρό σκελετό.

 

«Σίγουρα λύνει κάποια από τα προβλήματα που έχουμε με το άλλο ελαστικό. Με το παλιό φρενάρεις πιο βαθιά, ενώ με το φετινό έχεις περισσότερη ταχύτητα στη στροφή».

 

«Νομίζω ότι στο τέλος όλοι θα πάμε προς το παλιό, μιας και το μείγμα γόμας, σκελετού, κατασκευής είναι λίγο καλύτερο».

Επόμενο άρθρο »

Νέο πλαίσιο/κιβώτιο

« Προηγούμενο άρθρο

Πότε επιστρέφει ο Rins;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα