• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Ο Zarco γρηγορότερος του Rossi;
Το μεσαίο μπροστινό καλύτερο από το σκληρό
Νέα 08/05/2017 - 15:45

Το σημερινό τεστ στην Jerez, είναι πολύ σημαντικό για τους περισσότερους μιας και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ελαστικό του 2016.

 

Αυτό, η Michelin το είχε και την προηγούμενη εβδομάδα στις δοκιμές του Le Mans όμως «...οι συνθήκες μετά τη βροχή δεν μας βοήθησε να το αξιολογήσουμε».

 

«Σήμερα, που οι θερμοκρασίες στο τεστ είναι πολύ υψηλές, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα», είπε ο Piero Taramasso της Michelin.

 

Άρα το πιο σκληρό (στον σκελετό) είναι καλύτερο σε ψηλές θερμοκρασίες; «Ναι... εδώ τους δώσαμε δυο μεσαία μπροστινά και δυο σκληρά ώστε να δουλέψουν σε απόδοση και ρυθμό».

 

«Κι αν τους αρέσει το ελαστικό του ’16, τότε θα το έχουμε αλλά όχι νωρίτερα από το Mugello. Είναι αδύνατον. Θα τους το δώσουμε όμως και πάλι σε ιδιωτικά τεστ μετά την Βαρκελώνη».

 

Υπάρχει περίπτωση να έχουν οι οδηγοί στα Grand Prix και τις δυο επιλογές;

 

«Όχι, αυτό κάναμε πέρυσι και δεν θέλουμε να το επαναλάβουμε. Θα πρέπει να φέρνουμε 4 ελαστικά που είναι ενάντια στον κανονισμό που μας περιορίζει σε 3».

 

Για το χτεσινό GP: «Όσο η θερμοκρασία ήταν κάτω από 30 βαθμούς δεν είχαμε προβλήματα σε πρόσφυση ή φθορά. Στον αγώνα όμως έφτασε στους 48 βαθμούς κι έτσι υποφέραμε».

 

«Ειδικά με το μπροστινό αντιμετωπίσαμε πρόβλημα. Μάλλον ανεξήγητα, το μεσαίο ελαστικό μπροστά δούλεψε καλύτερα από το σκληρό».

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι με το μεσαίο μπροστά ήταν μόνο οι Zarco, Folger, Lorenzo και Barbera.

 

Έτσι, όπως φάνηκε χτες, η Yamaha του 2016 που είχαν οι Zarco/Folger ήταν πιο γρήγορη από την εργοστασιακή του 2017 των Rossi/Vinales.

 

«Αυτό εξηγεί τη διαφορά τους. Το μεσαίο μπορεί να μην είναι τόσο καλό στα φρένα, αλλά είχε καλύτερη πρόσφυση στις στροφές. Επιπλέον άντεξε τον αγώνα, παρά τις αρχικές αμφιβολίες».

 

Τέλος τον ρώτησαν για τις δηλώσεις του Vinales, ο οποίος εμμέσως καταφέρθηκε ενάντια στα ελαστικά της Michelin.

 

«Μετά τον αγώνα είδαμε το λάστιχό του και με το μάτι δεν έδειξε ότι είχε θέμα. Το έχουμε στείλει στο εργαστήριό μας για περισσότερη ανάλυση».

Επόμενο άρθρο »

1-2 για τη Repsol Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Test: Οι χρόνοι στις 14:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα