• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test: Οι χρόνοι στις 14:00
Πρώτος ο Vinales στο μεσημεριανό διάλειμμα
Νέα 08/05/2017 - 14:23

Οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας επέστρεψαν στην πίστα της Jerez σήμερα, για το επίσημο τεστ στην Ισπανική πίστα.

 

Το σημερινό τεστ είναι σημαντικό, καθώς οι αναβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους το μπροστινό ελαστικό με τον πιο σκληρό σκελετό.

 

Είναι το λάστιχο που είχαν οι οδηγοί στον τελευταίο αγώνα της περσινής σεζόν στην Valencia, ωστόσο στα επόμενα τεστ υπήρξαν παράπονα για chattering.

 

Έτσι η Michelin αποφάσισε να αλλάξει το σκελετό σ’ έναν πιο μαλακό, το οποίο όμως νέο μπροστινό ελαστικό της δέχτηκε τα «πυρά» του πρώτα του Rossi.

 

Μαζί του, από την αρχή, είχε συνταχθεί και ο Iannone, ενώ αργότερα ένωσαν τις φωνές τους και οι περισσότεροι αναβάτες της Honda.

 

Έτσι τώρα θα δοκιμάσουν το «παλιό» ελαστικό για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

 

Στους χρόνους ο Vinales κρατά την πρώτη θέση με 1:38,635 ένας χρόνος πολύ κοντά σ’ αυτόν που έκανε ο Dani Pedrosa το Σάββατο για την pole position.

 

Στην Yamaha - απ’ ότι ακούγεται - μάλλον θα δοκιμάσουν κι ένα νέο πλαίσιο αν και ακόμα κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

 

Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι το πλαίσιο του ’16 αυτό που θέλουν να δουν, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί παλιότερα ο Valentino.

 

Δεύτερος είναι ο Marc Marquez με διαφορά μόλις 2χιλ από τον συμπατριώτη του, ενώ πολύ δυνατός είναι ο Aleix Espargaro που έχει την τρίτη θέση.

 

Ο θριαμβευτής χτες Pedrosa είναι τέταρτος και 12χιλ μόλις μπροστά από τον Andrea Dovizioso.

 

Πολύ αργά βγήκε στην πίστα ο Jorge Lorenzo αλλά κατάφερε ν’ ανέβει στην 6η θέση, μπροστά από τους Crutchlow, Zarco, Miller και Rabat που έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Ο Valentino Rossi είναι στις τελευταίες θέσεις, μόλις 19ος και με διαφορά 1,8δ από την κορυφή, ωστόσο φαίνεται ότι δουλεύει για τον αγώνα με τα ελαστικά.

 

Το όνομα του Sylvain Guintoli είναι στη λίστα, αλλά ο Γάλλος - που θα είναι στο Le Mans στη θέση του τραυματία Alex Rins - δεν έχει μπει στην πίστα.

 

Μπορεί να μπει για μερικούς γύρους το απόγευμα, ωστόσο θα είναι σίγουρα αύριο στην πίστα για τις ιδιωτικές δοκιμές της Suzuki.

 

Στην πίστα αύριο θα είναι και η ΚΤΜ, με τον Mika Kallio - τον δοκιμαστή της - αλλά και τον Danny Kent που θα δοκιμάσει την ΚΤΜ της Moto3!

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Ο Zarco γρηγορότερος του Rossi;

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Αν δεν σήκωνα τη μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα