• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Με ανησυχούν οι Honda
Η τράπουλα ανακατεύεται με τα ελαστικά
Νέα 06/05/2017 - 23:27

Σε μια πίστα, την Jerez, η οποία στη θεωρία ευνοεί περισσότερο τις Yamaha, η Honda έχει καταφέρει να πάρει το πάνω χέρι από την πρώτη στιγμή.

 

Έτσι και σήμερα, όπου είχαμε τρεις μοτοσυκλέτες της Honda στην πρώτη σειρά, με το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών.

 

Οι Yamaha τις κυνηγούν και οι Vinales-Zarco περιόρισαν τη ζημιά ανεβαίνοντας στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τον Valentino ν’ ανοίγει την τρίτη.

 

«Σε γενικές γραμμές δεν τα πήγα άσχημα. Η αίσθησή μου βελτιώθηκε και είχα έναν αρκετά καλό ρυθμό, αν και όχι φανταστικό», είπε αναφορικά με τις ΕΔ.

 

«Δυστυχώς όμως στις κατατακτήριες δεν κατάφερα να κάνω έναν τέλειο γύρο κι έτσι δεν ήταν δυνατόν να μείνω μέσα στους πέντε πρώτους».

 

«Η τρίτη σειρά περιπλέκει τα πράγματα και δεν είμαι χαρούμενος, ενώ όταν χρειάζεται να πιέσω ακόμα δεν νοιώθω εντελώς καλά».

 

«Έχω ακόμα προβλήματα στις εισόδους των στροφών και γι’ αυτό η δουλειά που θα κάνουμε από τώρα, μέχρι την εκκίνηση του αγώνα θα είναι σημαντική».

 

Και αύριο περιμένουμε ακόμα υψηλότερη θερμοκρασία. «Θεωρητικά αυτό δεν είναι καλό για εμάς. Για την ώρα ανησυχώ για την απόδοση των Honda».

 

«Δυσκολευόμαστε περισσότερο από αυτούς και οι Pedrosa, Marquez και Crutchlow έχουν καλύτερο ρυθμό από εμάς. Η κατάσταση έχει αντιστραφεί σε σχέση με τους πρώτους αγώνες που οι Yamaha ήταν γρήγορες».

 

Τι έγινε; «Με το νέο κινητήρα η Honda έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι κοντά με τον δικό μας και είναι πιο εύκολη στην οδήγηση η μοτοσυκλέτα. Έκαναν καλή δουλειά».

 

Και γιατί κάνουν τη διαφορά σ’ αυτή την πίστα; «Μερικές φορές ξεχνάμε ότι τα ελαστικά κάνουν τη διαφορά», ήταν η απάντηση του Valentino Rossi.

 

«Την Δευτέρα θα δοκιμάσουμε το παλιό ελαστικό (σ.σ. αυτό που είχαν στην Valencia). Θα είναι σημαντικό τεστ».

 

«Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το τι ελαστικά επιλέγονται από GP σε GP. Στα πρώτα δυο ήταν καλύτερα για εμάς, τώρα είναι καλύτερα για την Honda».

 

«Υπάρχει ένα συνεχές ανακάτεμα στην τράπουλα που κάνει τα πάντα πιο ενδιαφέροντα».

 

«Θεωρητικά τα σκληρά ελαστικά είναι τα καλύτερα για τον αγώνα, αλλά δεν δουλεύουν με τη μοτοσυκλέτα μας. Είμαστε σταθεροί, αλλά όχι γρήγοροι».

 

«Θα πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μεσαία».

 

Ο στόχος του για αύριο; «Να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να είμαστε στο βάθρο, αν γίνεται. Υπάρχουν αρκετοί με παρόμοιο ρυθμό. Θα γίνει ωραία μάχη».

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Αν δουλέψει το σκληρό

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Τον κοίταξα και...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα