• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin στο GP της Jerez
Μία από τις πιο δημοφιλής πίστες των Grand Prix
Νέα Αγοράς 05/05/2017 - 20:02

Δελτίο Τύπου


Η MICHELIN και το MotoGP επιστρέφουν στην Ευρώπη για την Ισπανική φιέστα

Η Michelin γυρίζει πιο κοντά στην έδρα της καθώς το Πρωτάθλημα του MotoGP επιστρέφει στην Ευρώπη για το Gran Premio Red Bull de Espana στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία.

Η Michelin καθώς και όλο το επιτελείο του MotoGP έχουν συναντήσει διαφορετικές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των τριών αγώνων στο Κατάρ, την Αργεντινή και την Αμερική και έτσι ελπίζουμε για πιο ήπιο καιρό αυτό το Σαββατοκύριακο, σε αυτόν τον παραδοσιακό πρώτο αγώνα στην Ευρώπη. Η Χερέθ είναι μία από τις πιο δημοφιλής πίστες του ημερολογίου των Grand Prix, με τον αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά τους 250.000 κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Όλο το τριήμερο επικρατεί ατμόσφαιρα καρναβαλιού, με τους χιλιάδες επισκέπτες να επισκέπτονται τα γειτονικά χωριά, όπως το Jerez de la Frontera και το El Puerto de Santa Maria για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, σε μία περιοχή που είναι πασίγνωστη για τις παραδόσεις της παραγωγής του Σέρυ. Με το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών που θα γεμίσει τις τεράστιες κερκίδες και τους λόφους τριγύρω από την πίστα της Ανδαλουσίας, ο αγώνας θα έχει σίγουρα μία πολύχρωμη και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Η πίστα των 4.423μ. έχει γράψει ιστορία με τους επικούς αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, λόγω της σύνθετης μορφολογίας της που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλές αλλαγές κλίσης, σημεία που απαιτούν έντονη επιβράδυνση και ανοιχτές παρατεταμένες στροφές. Επιπλέον, η άσφαλτός της φέρει χαμηλό δείκτη πρόσφυσης, συνεπώς η Michelin θα παρέχει ελαστικά που θα έχουν τις ιδανικές επιδόσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έτσι, θα δώσει στους αναβάτες τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη μορφολογία της πίστας, δίνοντας, επίσης, την εμπιστοσύνη που απαιτείται για να αγωνιστούν, αγγίζοντας το μέγιστο των επιδόσεών τους.

Τα δείγματα των ελαστικών που θα διαθέτει η Michelin θα έχουν μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα στο μπροστινό slick, το οποίο θα συνοδεύεται από τα Michelin Power Slicks του πίσω τροχού που διατίθενται σε μαλακή (συμμετρικό), μεσαία (ασύμμετρη σχεδίαση με σκληρότερο δεξί πέλμα) και σκληρή (συμμετρικό) γόμα. Και τα δύο, μπροστινό και πίσω ελαστικό, θα αναγνωρίζονται από τη λευκή λωρίδα στο πλαϊνό τμήμα του ελαστικού για τη μαλακή έκδοση, την ανύπαρκτη λωρίδα για τη μεσαία γόμα και την κίτρινη λωρίδα για τη σκληρότερη έκδοση. Σε περίπτωση βροχερών συνθηκών, θα είναι διαθέσιμα μπροστινά και πίσω ελαστικά σε μαλακή (μπλε λωρίδα) και μεσαία (χωρίς λωρίδα) γόμα της σειράς Michelin Power Rain.

Η Michelin και το MotoGP θα βρίσκονται στην πίστα από την Παρασκευή για τα δύο σκέλη των Ελεύθερων Δοκιμών και θα ακολουθήσει άλλη μία δοκιμή το επόμενο πρωινό. Οι Κατατακτήριες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου, όπου θα καθοριστούν οι θέσεις των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης για τον αγώνα των 27 γύρων της Κυριακής, που θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι τοπική ώρα (14:00 ώρα CEST, 13:00 ώρα BST, 12:00 ώρα GMT/UTC).

Piero Taramasso Διευθυντής του Two-Wheel Motorsport Group

«Έπειτα από τους τρεις μακρινούς αγώνες είναι ωραία να ξεκινάς τους αγώνες στην Ευρώπη και να ταξιδεύεις σε περιοχές που είναι πιο κοντά στην έδρα σου, πράγμα που κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία των μεταφορών. Η Χερέθ είναι μία από τις πίστες που στοχεύουμε σε βελτιώσεις αυτή τη σεζόν. Είναι μία πίστα με χαμηλό δείκτη πρόσφυσης, με πολλές εναλλαγές κατεύθυνσης και είναι αρκετά στενή. Η ποικιλία στη μορφολογία των στροφών σημαίνει ότι χρειάζεται να παρέχουμε ένα ελαστικό που να έχει ζυγισμένο χαρακτήρα και ναπαρέχει καλό κράτημα στις αργές και στις γρήγορες στροφές και από τις επίπεδες στροφές μέχρι αυτές που είναι σε άλλο ύψος. Διαθέτουμε μία σειρά ελαστικών που θα μας δώσουν το είδος της βελτίωσης που αναζητάμε και τη Δευτέρα, στις δοκιμές, θα παρέχουμε κάποιες νέες εκδόσεις ελαστικών και θα δώσουμε στους οδηγούς και κάποια από τα ήδη υπάρχοντα ελαστικά για να κάνουν συγκρίσεις. Η Jerez από μόνη της αποτελεί ένα συναρπαστικό γεγονός και είναι ένας αγώνας που έχει αφήσει κάποιες θρυλικές μάχες στη μνήμη και σίγουρα είναι ένα φανταστικό μέρος για να ξεκινήσουμε τους αγώνες στην Ευρώπη». 

 

Michelin

Επόμενο άρθρο »

Η Motul στο SMF 2017

« Προηγούμενο άρθρο

Απογευματινό Extreme Trackday

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα