• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez MotoGP: ΚΑΤ
Ο Pedrosa νικά τον Marquez, 3ος ο Crutchlow
Νέα 06/05/2017 - 17:26

Ο Dani Pedrosa πήρε την πρώτη του pole position για το 2017, κερδίζοντας τον Marc Marquez για 49 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Ο Dani - που κυνηγά την πρώτη του νίκη μετά το Misano πέρυσι και την 1η του στην Jerez από το 2013 - ήταν πίσω από τον Marquez, όταν οι δυο τους έβγαιναν για τελευταία φορά στην πίστα.

 

Ο Marc - που έκανε τακτική τριών εξόδων - αποφάσισε να είναι πίσω από τον Dani, κάτι που ο τελευταίος το κατάλαβε και το επισήμανε, χαμογελαστός, στο parc ferme.

 

Η στρατηγική του ομόσταυλού του δεν πτόησε τον Dani, ο οποίος συγκεντρώθηκε κι έκανε έναν εξαιρετικό γύρο για ν’ ανέβει στην πρώτη θέση.

 

Στη συνέχεια όμως έκοψε και άφησε τον Marc Marquez που ήταν πίσω του να κάνει τον τελευταίο γύρο μόνος του.

 

Ο Marc πίεζε στο όριο και ήταν μπροστά από τον Dani στα τρία κομμάτια της πίστας, ωστόσο ένα γλίστρημα στο τέλος τον άφησε στη δεύτερη θέση.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Marc είχε μπροστά το σκληρό ελαστικό, ενώ ο Dani Pedrosa - όπως οι περισσότεροι - ήταν με το μεσαίο.

Ο Cal Crutchlow ήταν εξαιρετικός κι έχει έναν δυνατό ρυθμό. Στον ένα γύρο σήμερα ήταν τρίτος κι έκανε το 1-2-3 για την Honda στην Jerez.

 

Το παράδοξο για τον Cal ήταν όταν, αφού τελείωσαν οι κατατακτήριες, ένα έντομο μπήκε μέσα στη φόρμα του και τον τσιμπούσε!

 

Η καλύτερη Yamaha ήταν αυτή του Maverick Vinales στην 4η θέση, με τον Andrea Iannone να τα πηγαίνει περίφημα και ν’ ανεβαίνει στην πέμπτη θέση.

 

Ο αναβάτης της Suzuki βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη νέα του μοτοσυκλέτα και ήταν εντυπωσιακός και στις ΚΑΤ1, απ’ όπου και πέρασε με τον καλύτερο χρόνο.

 

Ο Iannone ήταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω από τον Jorge Lorenzo, ο οποίος έφερε την GP17 του στην όγδοη θέση. Ανάμεσα στους δυο τους, πήρε θέση ο Zarco και ο Rossi.

 

Ο Valentino συνέχισε τη δουλειά του για τον αγώνα, ήταν 0,659δ πίσω από τον Pedrosa και μόνο ένα τέταρτο του δευτερολέπτου πίσω από τον Vinales.

 

Ο Vale ήταν ο μεγάλος νικητής της περασμένης σεζόν στην Jerez, ενώ οπωσδήποτε θα θέλει να είναι αυτός ο νικητής του 3,000ού GP στην ιστορία του Πρωταθλήματος!

 

Επιπλέον, αν κερδίσει αύριο, θα είναι αυτός που θα χαρίσει στην Yamaha την 500ή νίκη της! 

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα