• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Ώρα Jerez!
Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Γύρος της σεζόν
Νέα 02/05/2017 - 12:14

Μετά από τρεις συναρπαστικούς αγώνες σε Qatar, Αργεντινή και Αμερική, το Πρωτάθλημα μεταφέρεται στην Ευρώπη για το Γύρο της Jerez.

 

Εκεί όπου φέτος η πίστα συμπληρώνει 30 χρόνια από τότε που διεξήχθη το πρώτο Grand Prix και όπου έχουν γραφτεί μερικές ιστορικές στιγμές του Πρωταθλήματος.

 

Ειδικά η τελευταία στροφή, η “Jorge Lorenzo” αν είχε στόμα θα είχε πολλά να πει στους νεότερους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Αυτός που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας είναι ο Valentino Rossi, ο μόνος αναβάτης από τους διεκδικητές του Τίτλου που πήρε βάθρο στους τρεις πρώτους αγώνες.

 

Νοιώθοντας δυνατός πάνω στην Μ1 του ’17 - μετά τα αρχικά προβλήματα - ο Ιταλός θρύλος είναι έτοιμος να συνεχίσει την πορεία του προς ένα 10ο Τίτλο.

Από εδώ και πέρα είναι σε ευνοϊκές πίστες για τον ίδιο, αρχής γενομένης από την Jerez που πέρυσι είχε καταφέρει να κερδίσει τους Ισπανούς μέσα στην πατρίδα τους.

 

Ωστόσο όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα στο Ισπανικό έδαφος, με τους αντιπάλους του να είναι δυνατοί.

 

Ο μεγαλύτερός του αντίπαλος θα είναι ο Maverick Vinales, ο ομόσταυλός του, ο οποίος μετά τις νίκες του σε Qatar και Αργεντινή, υπέπεσε στο Τέξας στο πρώτο του λάθος.

 

Ο ταχύτατος Ισπανός μπορεί να έχασε την πρωτοπορία στη βαθμολογία, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ελπίζει ότι θα την ξαναπάρει μέσα στην πατρίδα του.

 

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε στην Ισπανία τη μάχη ανάμεσα στον Maverick και τον Marc Marquez, που δεν είδαμε στην Αμερική.

Ένα τέτοιο σκηνικό θα ήταν ιδανικό στην Jerez, μπροστά στους χιλιάδες Ισπανούς - και όχι μόνο - με τον Vinales να θέλει να επανορθώσει και τον Marquez να συνεχίσει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

 

Ο Marc ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην «πίστα» του, την COTA, για πρώτη φορά μετά το Motegi πέρυσι.

 

Από την άλλη ποιός μπορεί - στα σίγουρα - να ξεγράψει τον Dani Pedrosa; Ο Ισπανός άσος έκανε καταπληκτική εκκίνηση στην COTA.

 

Μια εκκίνηση από τα παλιά για τον Dani, που τον έβαλε στην πρώτη θέση για αρκετούς γύρους. Ωστόσο η φθορά των ελαστικών του ήταν μεγάλη.

 

Έτσι δεν κατάφερε να αντισταθεί στον Marquez, αλλά ούτε και στον δυνατό στο τέλος Rossi. Βέβαια η επιστροφή του στο βάθρο του ανέβασε τη ψυχολογία του και τώρα πάει σε μια πίστα που έχει κερδίσει στο παρελθόν.

 

Ένας άλλος που έχει καταφέρει να πάρει νίκες στην Jerez είναι και ο Jorge Lorenzo, με τον Ισπανό να σημειώνει κάποια πρόοδο πάνω στην Ducati του στο Τέξας.

Όπως όμως και στην περίπτωση του Dani Pedrosa, η φθορά του πίσω ελαστικού του στέρησε την ευκαιρία στο τέλος του αγώνα να πάρει μια καλύτερη θέση.

 

Πάντως στην Jerez θα έχει κι ένα επιπλέον κίνητρο να πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μιας και την Πέμπτη γίνεται 30χρ. με 15 χρόνια να έχουν περάσει από τότε που έκανε το ντεμπούτο του.

 

Η Ducati έκανε πρόσφατα δοκιμές στην Jerez, σε μια πίστα που τους δυσκολεύει παραδοσιακά και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Andrea Dovizioso.

 

Ο Ιταλός άσος θα θέλει να επιστρέψει στις μάχες για τις μπροστά θέσεις πάνω στην Ducati του, ενώ με τις κόκκινες μοτοσυκλέτες θα προσπαθήσουν για κάτι καλό και οι Bautista, Barbera, Baz, Redding και Petrucci.

Με τον Alex Rins να είναι τραυματίας, η Suzuki θα αγωνιστεί στην Jerez με τον Andrea Iannone και τον δοκιμαστή της ομάδας Takuya Tsuda.

 

Το δίδυμο της Monster Yamaha Tech3 θα κυνηγήσουν ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα, όπως άλλωστε και ο Cal Crutchlow που θα δώσει μάχες για την ανάδειξή του ως καλύτερος δορυφορικός αναβάτης.

Επόμενο άρθρο »

Capirossi: Τι λείπει απ’ τον Lorenzo;

« Προηγούμενο άρθρο

COTA: Αδύνατον να γίνει αγώνας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα