• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Σάκης Συνιώρης πετούσε στην Τρίπολη
Στον 2ο Αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ - ΤΡΙΠΟΛΗ
Νέα 01/05/2017 - 11:12


 

Φωτογραφίες: Γιώργος & Ιωάννα Φιωτάκη IGF Productions

Ωραίος Αγώνας έγινε στην Τρίπολη, κάτω από καλό καιρό, με τα δύο μεγάλα φαβορί για τη νίκη, τον Σάκη Συνιώρη με την Aprilia RSV4 και τον Χάρη Παρασκευόπουλο με την Yamaha R1, να ξεκινούν στις δύο πρώτες θέσεις και να δίνουν μεγάλη μάχη μέχρι τα μέσα του Αγώνα που διαρκεί 28 γύρους. Οι δύο οδηγοί αλληλοπεράστηκαν σε αρκετά σημεία της πίστας, αλλά πάντα ο Συνιώρης είχε την απάντηση και διατηρούσε την πρωτοπορία. Στους 10 τελευταίους γύρους όμως φάνηκε πιο δυνατός και σιγά-σιγά έκτισε μια διαφορά σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα στον 21ο με χρόνο 56.820, τη στιγμή που ο Παρασκευόπουλος παρέδωσε τα όπλα, αφού έκανε μερικά λάθη, όπως παραδέχτηκε μετά το τέλος. Η τελική διαφορά των σχεδόν 9'' δεν δείχνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο οδηγών, που σίγουρα έχουν πολύ μικρές διαφορές σε ταχύτητα. Απλά ο Συνιώρης οδήγησε ολοκληρωμένα, χωρίς κανένα λάθος και με εξαιρετικό στυλ πάνω στην Ιταλική μοτοσυκλέτα, που δεν είναι η πιο δυνατή της κατηγορίας. Ο συνολικός χρόνος του Αγώνα με 26:53.310 λεπτά είναι 4 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, που είχε κερδίσει πάλι ο Συνιώρης με διαφορά όμως 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Λευτέρη Πίππο. Από τη μεριά του ο οδηγός της Yamaha R1 με το νούμερο 91 πήγε δυνατά μέχρι τον 7ο γύρο και φάνηκε ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει τους δύο πρώτους, όμως αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και έχασε σταδιακά θέσεις, για να τερματίσει τελικά 10ος.

O Άρης Γκιζίνος με την Honda CBR1000RR, μετά από ένα χρόνο αγωνιστικής απουσίας, στα 50 του, επέστρεψε δυναμικός σε μια πίστα που γνωρίζει πολύ καλά και έκανε τη μεγάλη έκπληξη ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου, αφού ξεπέρασε ένα μέτριο ξεκίνημα από την 7η θέση, στους πρώτους γύρους. Μάλιστα ο οδηγός από την Θήβα έχει τη μεγάλη ευχαρίστηση να αγωνίζεται την ίδια μέρα με τον γιό του Παναγιώτη που είχε τρέξει νωρίτερα στην κατηγορία Νέων!!!

Για την 4η θέση δόθηκε επίσης μια ωραία μάχη με την Honda CBR1000RR του Φώτη Τσαλίκη να επικρατεί της Yamaha R1 του Γιώργου Μαρκεσσίνη και της δυνατής R1 του Σωτήρη Μπεγνή, που βρέθηκε στην 3η θέση, αλλά σταδιακά έχασε ρυθμό.

Στην 7η θέση ο Σταύρος Τριντής με την πολύ δυνατή Honda CBR1000RR της Georgopoulos Racing, ενώ στις θέσεις 8 & 9 τερμάτισαν οι Γιάννης Ζεμπίλας (Honda CBR1000RR) και Κώστας Φωτιάδης (Yamaha R1).

Έτσι μετά τους 2 πρώτους Αγώνες ο Συνιώρης προηγείται με 50 βαθμούς, έναντι 40 του Παρασκευόπουλου, 27 του Μαρκεσίνη και 26 του Τσαλίκη.

Στα συνοδευτικά αρχεία πλήρη αποτελέσματα και βαθμολογία:

Επόμενο άρθρο »

Nικητής ο Δημήτρης Καρακώστας στην Τρίπολη

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Assen: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα