• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Assen: Αγώνας 2
Ο Rea 25χιλ μπροστά από τον Sykes!
Νέα 30/04/2017 - 18:04

Για τρίτο συνεχόμενο χρόνο ο Jonathan Rea έκανε το διπλό στην ιστορική πίστα του Assen, κερδίζοντας και σήμερα με 25χιλ διαφορά τον ομόσταυλό του, τον Tom Sykes.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε τρομερή εκκίνηση από την 9η θέση και πιέζοντας δυνατά, χρειάστηκε μόνο τρεις γύρους για να πάρει την πρώτη θέση.

 

Ο Sykes ακολουθούσε τον Rea, ωστόσο ο τελευταίος του έκανε μια διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο, για να τη χάσει στη συνέχεια στην 10, όταν άνοιξε τη γραμμή του λόγω του δυνατού άνεμου.

 

Ο Sykes ήταν κοντά του, αλλά δεν μπορούσε να βρει ένα σημείο για να κάνει την κίνησή του στον Rea. Στο σπριντ της ευθείας του τερματισμού ήταν μαζί με τον ομόσταυλό του, αλλά έχασε τη νίκη για 25 χιλιοστά.

 

Η κυριαρχία του Rea στο Assen είναι μεγάλη, καθώς ο Ιρλανδός άσος πέτυχε σήμερα την 7η συνεχόμενη νίκη του εκεί!

 

Παράλληλα, αυτή ήρθε σ’ ένα εξαιρετικό χρονικό σημείο, καθώς σήμερα ο Jonathan Rea συμπλήρωσε 200 εκκινήσεις στην καριέρα του στα SBK!

 

Έτσι, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Πρωταθλήματος έχει καταφέρει να πάρει εφτά νίκες στους οχτώ αγώνες, ανεβάζοντας τη διαφορά του από τον Sykes στους 64β.

 

Πίσω από τις δυο Kawasaki, σε απόσταση πέντε δευτερολέπτων, τερμάτισε ο Chaz Davies (Ducati) που ξεκίνησε από την 10η θέση σήμερα.

 

Ο ντόπιος Michael Van der Mark πήρε μια πολύ καλή τέταρτη θέση, με τον ομόσταυλό του - τον Alex Lowes - στην πέμπτη θέση. Οι δυο Yamaha είχαν ξεκινήσει από την 4η και 5η σειρά της εκκίνησης αντίστοιχα.

 

Χωρίς προβλήματα σε αυτό το Γύρο, ο Leon Camier έδειξε τις δυνατότητές του και πήρε μια καταπληκτική έκτη θέση πάνω στην MV Agusta του, μπροστά από τον Jordi Torres.

 

Ο Ισπανός δεν κατάφερε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα, όταν και είχε πάθει λάστιχο, κατάφερε στον δεύτερο να πάρει την έβδομη θέση.

 

Αυτή διεκδικούσε και ο Eugene Laverty με την Aprilia του, ο ρυθμός όμως του Ιρλανδού έπεσε πολύ στους τελευταίους γύρους.

 

Ικανοποιημένοι πρέπει να φεύγουν από την Ολλανδία οι άνθρωποι της Honda, που είδαν τους Nicky Hayden και Stefan Bradl να είναι στη δεκάδα για πρώτη φορά φέτος και οι δυο τους.

 

Κάνοντας μια εκρηκτική εκκίνηση, ο Roman Ramos (Kawasaki) κατάφερε να πάρει μια 11η θέση, μπροστά από τον Leandro Mercado (Aprilia) και τον Xavi Fores με την Ducati του.

 

Ο τελευταίος είχε ξεκινήσει τον αγώνα από την pole position, αλλά σε αντίθεση με χτες σήμερα δεν έκανε καθόλου καλή εμφάνιση.

Επόμενο άρθρο »

Ο Σάκης Συνιώρης πετούσε στην Τρίπολη

« Προηγούμενο άρθρο

Oι Pole Position στην Τρίπολη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα