• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Assen: Superpole
Ο Rea διέλυσε τον απόλυτο χρόνο πίστας!
Νέα 29/04/2017 - 12:57

Με έναν τρομερό χρόνο σήμερα, ο Jonathan Rea πήρε την τρίτη του pole position σε τέσσερεις Γύρους, επιβεβαιώνοντας την τεράστια δυναμική του φέτος.

 

Ο Ιρλανδός άσος έσπασε τα χρονόμετρα, διαλύοντας τον απόλυτο χρόνο πίστας που κρατούσε από το 2014, όταν αγωνιζότανε στα SBK ο Loris Baz.

 

Το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1:33,505 για λογαριασμό του Rea και ήταν πάνω από οχτώ δέκατα πιο γρήγορος από τον γύρο του Baz το ’14.

 

Ο Sykes ήλπιζε ότι με τον τελευταίο του γύρο θα έβρισκε κάτι στο δεύτερο μισό της πίστας για να νικήσει τον Rea, ωστόσο τελικά έμεινε δυο δέκατα πίσω του.

 

Οι δυο Kawasaki ήταν οι μόνες μοτοσυκλέτες που πέτυχαν χρόνο στο 1:33, λίγο πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα στο Assen, στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

 

Στην τρίτη θέση ήταν ο εκνευρισμένο Chaz Davies. Ο Βρετανός της Ducati ήταν φανερά τσαντισμένος με τον Rea και δεν το έκρυψε στο τέλος της Superpole.

 

Χειρονομώντας άγρια προς το μέρος του συναθλητή του, του έδειξε ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του επειδή ο Rea τον καθυστέρησε στον γρήγορο γύρο του στο τέλος.

 

Μάλιστα η διαφωνία των δυο συνεχίστηκε και στο parc ferme.

 

Στη δεύτερη σειρά έχουμε δυο Ιταλούς, τον Lorenzo Savadori με την Aprilia του και τον Marco Melandri με την εργοστασιακή Ducati.

 

Μαζί τους, στην έκτη θέση στη σημερινή SP2, ο Eugene Laverty που ήταν δυο δέκατα πιο αργός από τον ομόσταυλό του (Savadori).

 

Την τρίτη σειρά ανοίγει ο Xavi Fores με την ιδιωτική του Ducati, μπροστά από τον ντόπιο Michael Van der Mark (Yamaha) και τον Jordi Torres (BMW).

 

Από την τέταρτη σειρά θα ξεκινήσουν οι Nicky Hayden (Honda), Leon Camier (MV Agusta) και Alex Lowes (Yamaha).

 

Οι Xavi Fores και Nicky Hayden ήταν οι δυο αναβάτες που πέρασαν από την SP1, με τον Ισπανό να κερδίζει για 76χιλιοστά τον Αμερικανό.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Assen: Αγώνας 1

« Προηγούμενο άρθρο

Το ΠΠΤ στην Τρίπολη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα