• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
​H Michelin παρακολουθεί τον Marquez
Να αναδεικνύεται σε μάστερ του Τέξας
Νέα 25/04/2017 - 16:15

Δελτίο Τύπου


H Michelin παρακολουθεί τον Marc Marquez να συνεχίζει το απίστευτο σερί των νικών του στο Circuit Of The Americas καθώς αγωνίστηκε για τη νίκη στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος στο Red Bull Grand Prix που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας.

Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) ξεκίνησε από την pole position έπειτα από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου αλλά έπρεπε να δώσει μάχη για τη θέση στην πρώτη στροφή έπειτα από την εκκίνηση με τον ομόσταυλό του Dani Padrosa (Repsol Honda Team). Οι δύο αναβάτες κατείχαν τις πρώτες θέσεις αρχικά στον αγώνα, ενώ οι υπόλοιποι αναβάτες εναλλάσσονταν στις πίσω θέσεις, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα όταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Maverick Viñales έπεσε. Κατά την εξέλιξη του αγώνα ο Marquez κι ο Pedrosa άλλαξαν πολλές φορές την πρώτη θέση μεταξύ τους μέχρι τον ένατο γύρο, όπου ο τωρινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στην πρώτη θέση, την οποία διατήρησε μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Ο Marquez πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά στην πίστα της COTA και η νίκη του είναι η ένατη στη σειρά στην κατηγορία MotoGP σε πίστα της Αμερικής, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο του στον 15ο γύρο του αγώνα.

Η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου ήταν συναρπαστική καθώς ο Pedrosa μπήκε στο στόχαστρο του εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP). Ο Ισπανός αναβάτης προσπάθησε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Rossi ωστόσο, υπέκυψε στις πιέσεις του - στον 19ο γύρο αφήνοντας τον Rossi να πάρει τη δεύτερη θέση- μία θέση που του χάρισε την υψηλότερη θέση στην Κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος – με τον Pedrosa να τερματίζει τρίτος. Η τέταρτη θέση αποτελούσε μία μάχη μεταξύ του πρώτου οδηγού της κατηγορίας First Independent Rider, του Cal Crutchlow (LCR Honda) και του Johahn Zarco (Monster Yamaha Tech 3) όπου και οι δύο ήταν απειλητικοί αλλά τελικά επικράτησε ο Crutchlow. Ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) τερμάτισε στην έκτη θέση μπροστά από τον Andrea Iannone (Team SUZUKI ECSTAR). Ο Danilo Petrucci ήρθε όγδοος, ενώ οι Jorge Lorenzo (Ducati Team) και ο Jack Miller (EG 0.0 Marc VDS) συμπλήρωσαν τη δεκάδα αντίστοιχα στην ένατη και δέκατη θέση.

Η γκάμα των ελαστικών MICHELIN Power Slicks σημείωσε καλά αποτελέσματα στον αγώνα καθώς πέντε από τις έξι γόμες χρησιμοποιήθηκαν από τους οδηγούς και συνδυάστηκαν ως ζευγάρια σε διαφορετικούς συνδυασμούς από τους αναβάτες. Από τους αναβάτες του βάθρου, ο Marquez επέλεξε σκληρή γόμα εμπρός-πίσω, ενώ ο Rossi φορούσε μεσαία γόμα και στους δύο τροχούς και ο Pedrosa, που τερμάτισε τρίτος, χρησιμοποίησε μεσαία γόμα στο μπροστινό και σκληρή στο πίσω ελαστικό. Οι διαφορετικές επιλογές των οδηγών επισημαίνουν για άλλη μία φορά ότι η Michelin μπορεί να παρέχει μία γκάμα ελαστικών για όλους τους αναβάτες και τις μοτοσικλέτες και να δίνει ανταγωνιστικές επιλογές σε όλους.

Η Michelin καθώς και όλο το Paddock του MotoGP πλέον ανασυγκροτείται για να επιστρέψει πίσω στην Ευρώπη έπειτα από την έντονη έναρξη της σεζόν που περιλάμβανε τρεις αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος είναι το Ισπανικό Grand Prix που θα διεξαχθεί στην πίστα της Jerez στην Ισπανία την Κυριακή στις 7 Μαΐου.

Marc Marquez – Repsol Honda Team:

“Ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ καλός αλλά και πολύ δύσκολος. Ο περσινός αγώνας ήταν δύσκολος ωστόσο, φέτος ήταν πολύ απαιτητικός για τα ελαστικά, ιδίως στην δεξιά πλευρά του ελαστικού με τις μεγάλες παρατεταμένες στροφές και με τη θερμοκρασία που σημείωσε άνοδο. Σήμερα επέλεξα τη σκληρή γόμα για τον εμπρός και πίσω τροχό και στην αρχή ήταν δύσκολο να έχω αίσθηση γιατί δεν είχα χρησιμοποιήσει κατάλληλα τη σκληρή γόμα στις δοκιμές γιατί η θερμοκρασία δεν ήταν αρκετά υψηλή. Διατήρησα καλή στρατηγική όσον αφορά τη φθορά των ελαστικών μου και έτσι κατάφερα να επιτεθώ στα μέσα του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό για εμάς γιατί ένας τέτοιος αγώνας, όπου διατηρήσαμε τα ελαστικά, ήταν πολύ απαιτητικός για τον οδηγό και σήμερα είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα για μένα, την ομάδα μου και την Michelin.”

Nicolas Goubert - Αναπληρωτής διευθυντής, Τεχνικός διευθυντής και Επιβλέπων των προγραμμάτων MotoGP:

“Αυτό ήταν άλλο ένα σημαντικό Σαββατοκύριακο για εμάς που απέδειξε για άλλη μία φορά τις καλές επιδόσεις των διαφορετικών ελαστικών που χρησιμοποίησαν οι οδηγοί. Σήμερα στον αγώνα χρησιμοποιήθηκαν πέντε από τις έξι γόμες, και οι τρεις πρώτοι οδηγοί χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς συνδυασμούς, γεγονός που παρατηρήθηκε και στους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας. Οι αναβάτες ανέφεραν ότι η πίστα είχε πολλά σαμαράκια και είχε αλλάξει πολύ από την περασμένη χρονιά, συνεπώς εντυπωσιαστήκαμε πολύ από το πώς εξοικειώθηκαν και χρησιμοποίησαν τα ελαστικά για να επιτύχουν το καλύτερο κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Γενικά ήταν ένα ενθαρρυντικό Σαββατοκύριακο και μάθαμε πολλά από αυτό. Τώρα πάμε στην Ευρώπη όπου θα αγωνιστούμε στην πίστα της Jerez, έπειτα έχουμε μία σημαντική σειρά δοκιμών στην ίδια πίστα τη Δευτέρα μετά τον αγώνα, όπου θα πραγματοποιήσουμε κάποιες συγκριτικές δοκιμές μεταξύ των τωρινών ελαστικών, προηγούμενων πρωτοτύπων και νέων ελαστικών, όλα σχεδιασμένα για να βελτιώσουν τις επιδόσεις – και τις επιδόσεις των οδηγών – και να τις οδηγήσουν στο επόμενο στάδιο.”

Michelin 

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Ποτέ δεν είχα...

« Προηγούμενο άρθρο

Αιφνίδια αποχώρηση του Danny Kent

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα