• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: Τα στατιστικά
Ενδιαφέροντα στοιχεία πριν τον 3ο αγώνα
Νέα 20/04/2017 - 10:09

- Με την τρίτη θέση που πήρε ο Cal Crutchlow στην Αργεντινή, ο Βρετανός είναι για έκτη συνεχόμενη σεζόν τουλάχιστον μια φορά στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας. Μόνο τέσσερεις Βρετανοί έχουν καταφέρει στο παρελθόν να είναι τουλάχιστον μια φορά στο βάθρο σε έξι ή περισσότερες σεζόν: οι Mike Hailwood, Barry Sheene, Geoff Duke και Peter Williams.

 

- Ο ίδιος οδηγός κέρδισε τους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος! Την τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 1992, όταν οι τρεις αναβάτες ο Ralph Waldmann στα 125cc, o Luca Cadalora στα 250cc και ο Mick Doohan στα 500cc.

 

- Στην Αργεντινή η Yamaha είδε τέσσερεις αναβάτες της να τερματίζουν στην πρώτη εξάδα για πρώτη φορά μετά τον τελευταίο αγώνα του ’15 στην Valencia.

 

- Ο Marc Marquez δεν έχει βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου από τότε που εξασφάλισε τον Τίτλο πέρυσι, στο GP της Ιαπωνίας. Σ’ αυτούς τους πέντε Γύρους, έχει πάρει μόλις 38 βαθμούς!

 

- Ο Scott Redding είναι ο ένας από τους εννέα μόλις αναβάτες που έχουν πάρει βαθμό-ούς μετά το πέρας των δυο πρώτων Γύρων της σεζόν. Με 17β ο Redding είναι πρώτος δορυφορικός αναβάτης και 4ος στη βαθμολογία!

 

- Για πρώτη φορά, από το 2000, κανείς από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Honda δεν είναι στο βάθρο των νικητών στους πρώτους δυο αγώνες.

 

- Η πέμπτη θέση του Johann Zarco στην Αργεντινή είναι το καλύτερο αποτέλεσμα Γάλλου αναβάτη στο στεγνό, μετά την 4η θέση του Randy de Puniet στην Καταλονία το 2010.

 

- Ο Zarco ήταν ο πρώτος rookie στην Αργεντινή, μια θέση μπροστά από τον επίσης rookie Folger. Την τελευταία φορά που είχαμε δυο νεοφερμένους μέσα στην εξάδα, σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, ήταν το 2013 στην Γερμανία με τον Marquez νικητή και τον Stefan Bradl 6ο.

 

- Ο Jonas Folger είναι πρώτος στη βαθμολογία των νεοφερμένων με 16 βαθμούς. Είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών για έναν νεοφερμένο στην κατηγορία, μετά τους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς, από το 2013 και τον Marc Marquez.

 

- Στην Αργεντινή, για 35η φορά στην καριέρα του, ο Valentino Rossi τερμάτιζε στο βάθρο χωρίς να έχει ξεκινήσει σε μια από τις δυο πρώτες σειρές της εκκίνησης.

 

- Η διαφορά ανάμεσα σε Valentino Rossi και Maverick Vinales είναι 15 χρόνια και 330 ημέρες. Είναι η μεγαλύτερη ηλικιακή διαφορά ανάμεσα στους δυο πρώτους ενός αγώνα της μεγάλης κατηγορίας από το 1969! Τότε ο 26χρονος Giacomo Agostini κέρδιζε το Γερμανικό GP (Hockenheim) από τον 46χρονο Γερμανό Karl Hoppe.

 

- Ο ταχύτερος γύρος του αγώνα στην Αργεντινή έγινε από τον Maverick Vinales με 1:39,694. Κατά τη διάρκεια του αγώνα άλλοι 16 αναβάτες έφτασαν σε απόσταση ενός δευτερολέπτου από αυτόν το χρόνο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του MotoGP που 17 οδηγοί έχουν χρόνο εντός ενός δευτερολέπτου από τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Η σεζόν ξεκινά στο Τέξας!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Ήρθε η ώρα του Τέξας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα