• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ευθύς, ειλικρινής και ξεκάθαρος...
...ή αλλιώς: CASEY STONER!
Νέα 17/04/2017 - 19:56

Τέτοια ταλέντα βγαίνουν μια φορά, άντε δυο, στα εκατό χρόνια! Οι προσπάθειες να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον το MotoGP είναι συνεχείς, θα αρκούσε όμως ένα πολυπόθητο «ναι» από τα χείλη του Casey Stoner για να ανεβάσει το ενδιαφέρον του κόσμου στα ύψη! Ένα «ναι» που μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό MOTOGP WORLD #73

 

«Έχω πει όλα όσα ήταν να πω για το μέλλον μου. Δεν θέλω να απαντήσω σε άλλες τέτοιου είδους ερωτήσεις», ξεκαθαρίζει από την αρχή ο Αυστραλός. Ποτέ δεν είχε άριστα στην επικοινωνία, το αντίθετο. Υπάρχουν όμως και αυτοί που τους αρέσουν οι άνθρωποι χωρίς προσωπεία και χωρίς ένα «στρατό» PR που φιλτράρουν τη κάθε τους λέξη που βγαίνει στα ΜΜΕ. Ο Stoner λέει ό,τι σκέφτεται και αυτό δεν αρέσει, όπως άλλωστε και ο Lorenzo, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία...

Λίγες ημέρες πριν τη συνέντευξη ο Αυστραλός είχε βρεθεί στο World Ducati Weekend και «...θα είμαι ειλικρινής, ο ενθουσιασμός και η αγάπη που μου έδειξαν ήταν πολύ παραπάνω απ’ ότι περίμενα! Πρέπει να παραδεχτώ ότι ένοιωσα κολακευμένος. Δεν το περίμενα σε καμμία περίπτωση».

 

Είσαι βέβαια ένας αναβάτης με αξεπέραστες επιτυχίες για την Ducati...

Σίγουρα, αλλά οι οπαδοί φώναζαν και επευφημούσαν μόνο εμένα και πολλές φορές αδιαφορούσαν για τους εργοστασιακούς αναβάτες. Σ’ ένα σημείο άρχιζα να ντρέπομαι για λογαριασμό τους.

 

Ενδεχομένως στο Misano και η μοτοσυκλέτα να ήταν καλύτερη απ’ ότι στην Sepang;

Ναι, τα ηλεκτρονικά και τα ελαστικά έχουν κάνει περαιτέρω βήματα κι επομένως ήταν πιο εύκολο να την οδηγείς. Όμως δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο τελείως διαφορετικές πίστες όπως είναι η Μαλαισία και το Misano. Θέλετε να μάθετε αν ο Lorenzo θα τα πάει καλά τη νέα χρονιά; Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Πέρα από διάφορα άλλα, δεν ξέρω πως οδηγεί ο Jorge ή τι ρυθμίσεις έχει τώρα στην Yamaha. Θα πρέπει να περιμένουμε όλοι μέχρι το τεστ στην Valenicia μετά το τέλος της σεζόν. Θα πω μόνο αυτό: είμαι κι εγώ περίεργος να δω τις δυνατότητές του με την Desmosedici, αλλά θεωρώ ότι ένας τέτοιος Πρωταθλητής θα μπορέσει να κερδίσει και με την Ducati.

Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία με τους coaches στο MotoGP...

Δεν ξέρω αν θα είμαι ο coach του Jorge Lorenzo τη νέα σεζόν, όμως ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιο: Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να του προσφέρω μια μοτοσυκλέτα που θα κερδίζει και με την οποία θα είναι στις πρώτες θέσεις.

 

Η απαγόρευση για τα φτεράκια είναι επίσημη. Πως είναι η Desmosedici GP χωρίς αυτά;

Ναι, τη δοκίμασα και χωρίς τα φτεράκια. Δεν είχαμε αλλάξει το στήσιμο και το μπροστινό δεν ήταν τόσο ασφαλές όσο με τη μοτοσυκλέτα που είχε τα φτεράκια. Αυτά πάντως τα είχαμε και το 2010 και κανείς δεν έδινε την παραμικρή σημασία. Επομένως γιατί θα πρέπει να καταργηθούν τώρα;

 

Έχεις σκεφτεί ποτέ να επιστρέψεις στην αγωνιστική δράση;

Φυσικά και το έχω σκεφτεί. Μετά όμως, βλέποντας τα πρόσωπα των συναδέλφων μου στο σχηματισμό εκκίνησης τόσο αγχωμένα... λέω από μέσα μου: καλύτερα ξέχασέ το!

 

Είσαι και στην προσωπική σου ζωή τόσο γρήγορος όσο και πάνω σε μοτοσυκλέτα;

Όχι, μ’ αρέσει να παίρνω το χρόνο μου. Δεν βιάζομαι. Τώρα για παράδειγμα θα φάω με την ησυχία μου και μετά θ’ αποφασίσω τι θα κάνω.

 

Η γυναίκα σου η Adriana θα ήθελε να επιστρέψεις ή είναι χαρούμενη που σε έχει σπίτι;

Θα είναι χαρούμενη με ό,τι κι αν αποφασίσω. Αν αυτό είναι να επιστρέψω στη σέλα, τότε θα είναι χαρούμενη. Αν δεν θέλω να επιστρέψω πάλι χαρούμενη θα είναι.

Είναι αλήθεια ότι περιμένετε κι άλλο παιδί;

Όχι, όχι... για την ώρα δεν περιμένουμε άλλο παιδί.

 

Ποιό ήταν το ίνδαλμά σου ως παιδί;

Ο Michael Doohan ήταν το απόλυτο είδωλό μου.

 

Γιατί; Ίσως επειδή είναι συμπατριώτης σου;

Ο Michael είχε ένα από τα χειρότερα ατυχήματα που θα μπορούσε να έχει ένας αναβάτης μοτοσυκλετών, αλλά αντέδρασε καταπληκτικά. Άργησε μέχρι να πάρει τις πρώτες του νίκες, αλλά καθώς περνούσαν τα χρόνια γινόταν πιο δυνατός και πιο σταθερός. Στις μοτοσυκλέτες φαίνεται ότι η ηλικία δεν μετράει και τόσο ενώ και ο χρόνος είναι σχετικός.

 

Και τώρα που μεγάλωσες ποιός είναι το ίνδαλμά σου;

Ο Michael Doohan. 

Επόμενο άρθρο »

Νέα προσθήκη στους Θρύλους

« Προηγούμενο άρθρο

Να δοκιμάσουμε το πιο σκληρό ελαστικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα