• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Να δοκιμάσουμε το πιο σκληρό ελαστικό
Αλλά όχι σε αγωνιστικό Σ/Κ!
Νέα 17/04/2017 - 14:53

Το μπροστινό ελαστικό της Michelin - αυτό που τελικά δεν κατάφεραν να έχουν στην Αργεντινή - θέλουν να δοκιμάσουν οι οδηγοί του MotoGP.

 

Μόνο που δεν θέλουν αυτή η δοκιμή να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικοί Σ/Κ.

 

Εν συντομία ν’ αναφέρουμε ότι η Michelin ήταν έτοιμη να φέρει στο GP της Αργεντινής ένα πιο σκληρό (στο σκελετό) μπροστινό ελαστικό.

 

Συγκεκριμένα αυτό που είχε δοκιμαστεί στο τεστ της Valencia την περασμένη σεζόν.

 

Ωστόσο η παρτίδα των συγκεκριμένων ελαστικών έπεσε σε απεργία των τελωνειακών και έφτασαν στην πίστα το απόγευμα της Παρασκευής.

 

Το Σάββατο υπήρχε η πρόβλεψη της βροχής - που επιβεβαιώθηκε τελικά - κι έτσι θα έμενε μόνο το ζέσταμα της Κυριακής για να το δοκιμάσουν οι αναβάτες.

 

Επομένως δεν θα είχε νόημα να το διαθέσουν και να κάνουν πιο περίπλοκα τα πράγματα για τους οδηγούς, ειδικά μιας και κανείς δεν θα το έβαζε στον αγώνα.

 

Θυμίζουμε ότι το νέο μπροστινό της Michelin (με πιο μαλακή γόμα και πιο μαλακό σκελετό), το ελαστικό του ’17, είχε δεχθεί τα πυρά τόσο του Valentino Rossi, όσο και του Andrea Iannone.

 

Μετά τον αγώνα του Qatar άρχισαν να παραπονιούνται και άλλοι οδηγοί, με μπροστάρηδες τους τρεις της Honda: Marquez / Pedrosa / Crutchlow.

 

«Κάποιοι είπαν γιατί δεν φέρνετε κάτι πιο σκληρό; Οχτώ συγκεκριμένα είπαν στο Qatar ότι το μπροστινό παραείναι μαλακό», λέει ο Crutchlow.

 

«Το έφεραν όμως σε λάθος αγώνα. Μας έβαλαν και να δοκιμάσουμε το σκληρό πίσω υποχρεωτικά για πέντε γύρους... στο τέλος η Παρασκευή κατάντησε ημέρα δοκιμών».

 

«Γι’ αυτό και οι αναβάτες που έδωσαν το παρών στην Επιτροπή Ασφαλείας αποφάσισαν να μην το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια».

 

Επιπλέον ο Marc Marquez αποκαλύπτει ότι οι οδηγοί δεν έχουν συμφωνήσει να έχουν πάνω από τρία ελαστικά ανά αγώνα κι όμως στην Αργεντινή παραλίγο να είχαν τέσσερα μπροστά.

 

«Ο κανονισμός λέει για τρία ελαστικά μπροστά και τρία πίσω. Δεν γίνεται να έχουμε παραπάνω», προσθέτει ο Marquez.

 

«Για κάποιον λόγο έφεραν κι ένα τέταρτο και ρωτούσαμε γιατί έγινε αυτό. Ακόμα κι οι Αγωνοδίκες δεν το ήξεραν ότι θα έρθει».

 

«Δεν υπήρχαν λόγοι ασφαλείας για να έχουμε αυτό το ελαστικό κι έτσι είναι καλύτερα να το έχουμε σ’ ένα κανονικό τεστ... ίσως μετά την Jerez».

 

«Θέλω να το δοκιμάσω, διότι θεωρητικά θα είναι καλύτερο για το στυλ μου μιας και είναι πιο σκληρό και θα είναι καλύτερο στα σημεία φρεναρίσματος».

 

«Το θέμα όμως ήταν το χρονικό σημείο που έγινε η αλλαγή αυτή και στο τέλος απλά ακολουθήσαμε τον κανονισμό».

Επόμενο άρθρο »

Ευθύς, ειλικρινής και ξεκάθαρος...

« Προηγούμενο άρθρο

Επιτυχίες στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα