• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Poncharal: Αυτός είναι το κάτι άλλο!
Ο Zarco είναι πολύ διαφορετικός απ’ όλους!
Νέα 04/04/2017 - 13:14

Λίγες ώρες μετά τον αγώνα του Qatar, ο Herve Poncharal δεν έκρυβε τη μεγάλη του απογοήτευση για την τροπή που πήραν τα πράγματα με τον Zarco.

 

Ο Γάλλος αναβάτης του είχε κλέψει την παράσταση, περνώντας μπροστά και οδηγώντας την κούρσα στον πρώτο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Μάλιστα χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα, ήταν πιο γρήγορος από τους υπόλοιπους, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα στον 4ο γύρο και μεγαλώνοντας τη διαφορά του από τους διώκτες του.

 

Όμως στην αρχή του 7ου γύρου, στην περιβόητη δεύτερη στροφή του Qatar ήρθε η καταστροφή και «...τότε ήταν το τέλος του ονείρου», όπως εξομολογείται ο Poncharal.

 

«Αυτό που πονάει πιο πολύ είναι ότι ήταν ο πιο γρήγορος, ο πρώτος που έσπασε το φράγμα του ’56 και μάλιστα σ’ ένα γύρο έριξε έξι δέκατα στον Marquez».

 

«Όταν αποφάσισε να κόψει λίγο, όταν σκέφτηκε ότι πρέπει να είμαι προσεχτικός, έχασε για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή του κι έπεσε».

 

«Δεν έπεσε επειδή πίεζε και αυτό μου αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα».

 

«Ξέρω ότι δεν πρέπει ν’ απογοητευόμαστε πολύ, αλλά είναι στη μέση και το πάθος και γι’ αυτό μετά τον αγώνα ήμουν διαλυμένος. Ήταν τεράστια απογοήτευση, αλλά θα επιζήσουμε».

 

Πέρυσι είδαμε δυο δορυφορικές μοτοσυκλέτες να κερδίζουν, αλλά και οι δυο ήταν της Honda, με την Yamaha να μην έχει χαρεί νίκη με δορυφορική της μοτοσυκλέτα στην τετράχρονη εποχή του MotoGP.

 

«Σέβομαι τους πάντες στο grid, αλλά έκανε τους υπόλοιπους να φαίνονται... όχι χαοί αλλά έλεγες τι γίνεται τώρα; Ήταν μια απίστευτη ιστορία όσο κράτησε».

 

Η αυτοπεποίθηση και του ίδιου του Poncharal και του Zarco έχει αυξηθεί μετά την εμφάνιση του τελευταίου στο Qatar.

 

«Δεν θέλω φέτος ν’ ακούω για “εξωγήινους” και “φανταστικούς”  που κανείς δεν τους φτάνει. Δείξαμε ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε».

 

«Μετά τον αγώνα ο Johann μου είπε: νοιώθω δυνατότερος. Η αρχή του αγώνα με γέμισε με μεγάλη αυτοπεποίθηση για το μέλλον».

 

Τέλος, ο Poncharal που είναι και ο ιδιοκτήτης της Monster Yamaha Tech3, μίλησε για τον Zarco ως άνθρωπο και όχι ως αναβάτη:

 

«Είναι πολύ διαφορετικός από τους υπόλοιπους στο paddock. Είναι πολύ διαφορετικός απ’ όλους όσοι έχουν δουλέψει μαζί μου».

 

«Ποτέ δεν τον βλέπεις να τριγυρίζει με φανταχτερά γυαλιά ηλίου ή ακουστικά. Συνήθως κρύβεται και είναι χαμηλών τόνων».

 

«Είναι απίστευτος γιατί είναι τόσο ήρεμος! Δεν φαίνεται να τον επηρεάζει η πίεση. Μου είπε μάλιστα ότι θα έρθουν κι άλλες ημέρες σαν και αυτή».

 

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο Johann Zarco δεν έχει smartphone και στήνει τη μοτοσυκλέτα χωρίς τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας, αλλά μόνος του!

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Θα δούμε...

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: 14,000χλμ μακριά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA