• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Aragon: ΕΔ1
Πρώτος ο Rea, τελευταίος ο Davies!
Νέα 31/03/2017 - 12:48

Με το δεξί ξεκίνησε τον τρίτο Γύρο των SBK-Motul ο Jonathan Rea, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στις ΕΔ1.

 

Ο Ιρλανδός έκανε νωρίς έναν γρήγορο γύρο και κράτησε μέχρι τέλους την πρωτιά, παρά τις προσπάθειες του Alex Lowes (Yamaha) να τον νικήσει.

 

Με τέσσερεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και δυο pole positions, ο Rea θέλει να συνεχίσει το άψογο ξεκίνημά του στη σεζόν και στον πρώτο Ευρωπαϊκό Γύρο.

 

Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki έγραψε νωρίς το 1:50,570 το οποίο αποδείχτηκε αρκετό για να του δώσει την πρώτη θέση στις ΕΔ1.

 

Στο τέλος ο Lowes προσπάθησε να αρπάξει την πρώτη θέση, ωστόσο στον τελευταίο του γύρο ήταν ελάχιστα χειρότερος στο τελευταίο κομμάτι της πίστας κι έμεινε 2ος για 71χιλ.

 

Το πιο σημαντικό όμως νέο του πρωινού, είναι τα πολλά προβλήματα που συνάντησε ο Chaz Davies, ο οποίος έκανε μόλις δυο γύρους!

 

Χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την ώρα, ο πολύτιμος χρόνος που έχασε ο Davies οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα με την Panigale του.

 

Ο Davies βγήκε έξω στην αρχή των ΕΔ1 για να επιστρέψει όμως γρήγορα στο γκαράζ των κόκκινων και να μένει εκεί μέχρι περίπου τα πέντε τελευταία λεπτά!

 

Στην τρίτη θέση ο ντόπιος Xavi Fores - με την ιδιωτική του Ducati - έκανε καλό ξεκίνημα και απείχε κάτω από δυο δέκατα από την κορυφή.

 

Στα τελευταία πέντε λεπτά ο Jordi Torres και η BMW του πέρασαν στην 4η θέση, μπροστά από τον ομόσταυλο του Rea, τον Tom Sykes που έκλεισε την πεντάδα.

 

Ο Michael Van der Mark με την εργοστασιακή του Yamaha ήταν στην 6η θέση και ο τελευταίος από τους αναβάτες με χρόνο στο 1:50.

 

Μιας και τα προβλήματα άφησαν στην τελευταία θέση τον Davies, ο Marco Melandr ήταν αυτός η καλύτερη εργοστασιακή Panigale.

 

Ο Ιταλός άσος - στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του πρωινού - κατάφερε να σημειώσει τον 7ο καλύτερο χρόνο, με διαφορά κάτω από έξι δέκατα από τον πρώτο.

 

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα του Leandro Mercado, ο οποίος επιστρέφει μετά από τραυματισμό και κατάφερε να ανεβάσει την Aprilia του στην 8η θέση.

 

Μέσα στη δεκάδα των πρώτων ήταν οι Honda των Stefan Bradl και Nicky Hayden, που είναι μπροστά από τον Eugene Laverty και την Aprilia του.

 

Το μεσημέρι, όπως συμβαίνει πάντα, οι θερμοκρασίες στον αέρα και στην πίστα θ’ ανέβουν κι άλλο και οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν τους χρόνους τους.

 

Θυμίζουμε ότι στο Πρωτάθλημα των SBK-Motul το ποιοί περνάνε απευθείας στην SP2, αποφασίζεται από τα συνδυασμένα αποτελέσματα των ΕΔ1 και ΕΔ2.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Νέο ελαστικό κατατακτηρίων!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Julian Simon στην Aragon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα